«Εμείς δεν κάνουμε καμπάνια σε στούντιο»

Ραντεβού στο ντιμπέι της EBU δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισίον εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί δεν μπορεί να παρευρεθεί σε εκείνο του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ. Ταυτόχρονα πετά το γάντι σε Σαμαρά και Βενιζέλο καλώντας τους να πιέσουν τους υποψηφίους των κομμάτων τους να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για ντιμπέιτ που έχει απευθύνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται πως «ουδέποτε απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου ότι η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε Ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη. Είναι λογικό η διαθεσιμότητά του να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα» τονίζεται καρφώνοντας τους άλλους δύο υποψηφίους.
Συμπληρώνεται δε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να “τηλεμαχήσει” με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου.

«Να υπενθυμίσουμε σε όσους ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ ότι εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την μεριά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για τη συμμετοχή σε αντίστοιχο debate που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ελπίζουμε να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας. Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν την συνάντηση, αλλά και από τις επόμενες, θα προκύψει ένας πολύ ζωντανός και γόνιμος προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Κυρίως δε οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποια είναι η άποψη των υποψηφίων προέδρων για την Κομισιόν για το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τις συνέπειές του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα