Αφορμή για ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση (και) το ασφαλιστικό

Οι διαρροές που θέλουν την τρόικα να εισηγείται-απαιτεί σκληρές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν βγάλει στα… κεραμίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαβλέπουν ακόμη μία ευκαιρία να εκφράσουν δημόσια τη διαφωνία τους και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την (συγ)κυβερνητική πολιτική.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος μιλώντας τον ραδιοφωνικό αέρα του RealFM ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα του το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των πρόωρων συντάξεων και της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν πρόκειται να ψηφιστούν από τους βουλευτές του Κινήματος.

«Αυτό που είπαμε» ανέφερε επί λέξει ο κ. Πρωτόπαπας «είναι ότι εφαρμόζονται τα νέα όρια και τέρμα. Άλλες αλλαγές στα όρια δεν θα γίνουν. Τουλάχιστον εμείς δεν θα ψηφίσουν τέτοιο πράγμα. Για μας το θέμα έχει κλείσει. Πρώτον, γιατί γίνονται και εφαρμόστηκαν και δεύτερο γιατί είναι ατελέσφορες». Μάλιστα, ο κ. Πρωτόπαπας φρόντισε να υπενθυμίσει και άλλα σημεία τριβής του κόμματός του με την εταίρο του στη κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης («έχει αποτύχει το μέτρο» είπε) και οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα.  «Είναι γνωστή η πρότασή μας για τις 100 δόσεις που έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση», ήταν η ατάκα του Χρ. Πρωτόπαπα.

Είναι σαφές ότι αυτή η όπως είπαμε αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ενοχλήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό διότι η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται να θέτει τα δικά της casusbelliενόψει της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστώn, αλλά και να αμφισβητεί όπως λένε στο «γαλάζιοι» κύκλοι, τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα με την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όσο περνάει ο χρόνος –και άρα όσο πλησιάζουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και να αυτές γίνουν– το ΠΑΣΟΚ θα πολλαπλασιάζει αντί να μειώνει τα «όχι» του, προκειμένου να ενισχύσει το φιλολαϊκό προφίλ του και να βγει όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο από τον κάλπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα