«Η προσωπικότητα του Ίμπρα και ο ήσυχος Μέσι»

Μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει πολλές αναμνήσεις από το μονοετές πέρασμά του από την Καταλονία.

Μιλώντας στη «Sovietskiy Sport» και προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με το πώς έζησε τα μεγάλα αστέρια των «μπλαουγκράνα» τη σεζόν 2009-10 και δήλωσε ενδιαφέροντα πράγματα για τους Ιμπραΐμοβιτς, Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι.

Για τον Ιμπραΐμοβιτς:

«Δεν έχω γνωρίσει άλλον τόσο δυνατό χαρακτήρα. Πολύς κόσμος ήταν εναντίον του στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τον ένοιαζε πραγματικά και εστίαζε στο ποδόσφαιρο. Δεν τον πείραζε να μαλώνει τον Τσάβι και τον Αντρές Ινιέστα. Θυμάμαι που είπε στον Τσάβι “ρε κλόουν, τι πάσα ήταν αυτή”, μετά από μία κακή μεταβίβαση στην προπόνηση. Μας έλεγε ότι όταν είναι καλός στην προπόνηση, το ηθικό του ανεβαίνει και αισθάνεται σαν θεός όταν έρχεται η ώρα του αγώνα. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά είναι απίστευτη προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας του μπορεί να προκάλεσε προβλήματα στον προπονητή (σ.σ. Πεπ Γκουαρδιόλα), αλλά ήταν ο καλύτερος για μένα».

 

Για τον Μέσι:

«Εν συγκρίσει με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος πάντα χρειαζόταν να αισθάνεται ηγέτης, ο Μέσι δεν ενδιαφερόταν. Δεν ήταν απαραίτητο. Θυμάμαι στα αποδυτήρια, ο Λέο πάντα είχε ένα κουτί με κάρτες, δώρα, γλυκά (σ.σ. από θαυμαστές). Δεν μπορούσε να πάει πουθενάΜία φορά έπεσα πάνω του σε ένα εστιατόριο και τρώγαμε μαζί. Μου είπε ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που πλήρωσε για οτιδήποτε από την τσέπη του. Τα εστιατόρια τον σέρβιραν δωρεάν, ακόμα και τα βενζινάδικα τον γέμιζαν τζάμπα. Ο Μέσι όσο εκρηκτικός είναι μέσα στο γήπεδο τόσο ήρεμος είναι έξω απ’ αυτό. Σαν να κατεβάζει έναν διακόπτη. Μόλις τέλειωνε η προπόνηση ή ο αγώνας έψαχνε για την ήσυχη γωνιά όπου θα περνούσε απαρατήρητος, έπαιζε με το κινητό του ή απλά καθόταν χωρίς να κάνει τίποτα, χαμένος στις σκέψεις του. Σαν χελώνα που μπαίνει στο καβούκι της».

 

Για Ινιέστα και Τσάβι:

«Μπορούν να πάρουν την μπάλα με κάθε τρόπο, να την κοντρολάρουν σαν να είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Είναι αγνή τεχνική. Ο Τσάβι είναι σαν ένα ποδοσφαιρικό μάνιουαλ και οι αποφάσεις του είναι πάντα τέλειες».

 

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα:

«Εάν έπαιζα περισσότερο, ίσως να είχα δεθεί. Ο Πεπ ως προπονητής είναι πολύ συναισθηματικός. Μερικές φορές, μάλιστα, ξεσπούσε σε κλάματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα