«Βεντέτας» συνέχεια για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η «βεντέτα» ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Η μια μετά την άλλη κατατίθενται οι αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρώτη προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Χριστιάνα Καλογήρου της Ν.Δ., η οποία με δικαστική απόφαση εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι η κα Καλογήρου είχε ανακηρυχθεί περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης Αιγαίου, μετά την νίκη της έναντι του αντιπάλου της Αθανάσιου (Νάσου) Γιακαλή που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια όμως σε βάρος της αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιου Κύτελης κατατέθηκε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ένσταση η οποία συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μυτιλήνη Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη. Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Ασκούσε συγκεκριμένα καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αντίθετα , απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Κύτελη.

Τώρα, τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Ζερδελής, Τεντόμας, Λαμπρόπουλος και Μάντζαρης κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους ως προς τον κ. Κύτελη. Όπως υποστηρίζουν ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα