Έτοιμοι για εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αιφνιδιάσει ο Σαμαράς και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα FM τόνισε ότι σαν χαρακτήρας πολιτικός, «έχει και εκείνος τις εμμονές του», κάνοντας λόγο για μια «στοχοπροσήλωση», που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πολλές φορές άλλοι κάνουν είτε φυγή προς τα εμπρός, είτε αναδίπλωση, με καταστροφικά κάποια στιγμή αποτελέσματα».

Επίσης εξέφρασε την άποψή ότι είναι πολύ πιθανό να επισπεύσει τις εκλογές ο Πρωθυπουργός και έτσι -όπως είπε- «θα τα μετρήσουν όλα πάρα πολύ καλά, ώστε αν πρόκειται να πάνε σε μια ήττα, να έχει το μικρότερο δυνατό εύρος και ποσοτικά και χρονικά.

Μπορεί να διαμορφώσει ένα αφήγημα ότι έχουμε φτάσει σε ένα λιμάνι και από εδώ και πέρα χρειάζεται ένα δανεισμό με τον τρόπο που υπαινίσσεται ο κ. Χαρδούβελης, αλλά στα ανοιχτά υπάρχουν κάποιοι εμμονικοί ξένοι δανειστές, οι οποίοι δεν βλέπουν αυτήν την πραγματικότητα. Μπορεί να στηθεί ένα τέτοιο αφήγημα, αλλά δεν θα έχει αποδείξει έμπρακτα ως κυβερνήτης ότι το εννοούσε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχέδιο και όχι άθροισμα αποσπασματικών προτάσεων στη ΔΕΘ», επεσήμανε την ίδια ώρα μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση που δεν είναι αριστερή απάντησε κατηγορηματικά πως ΟΧΙ.

«Επιμέρους μέτρα, θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί, όχι όμως το ολοκληρωμένο σχέδιο, γιατί αυτοί υπηρετούν ένα μοντέλο που ξέρουν τα αποτελέσματα του γιατί έχουν ήδη εφαρμοστεί σε χώρες της Λατινική Αμερικής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής.

«Αριστερό στην εποχή μας είναι ότι προάγει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης» τόνισε αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και προέβλεψε κοινωνική έκρηξη και δράμα εάν δεν εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προκρίνει τη δημιουργία ενός ενδιαμέσου δημόσιου φορέα, ο οποίος θα επεξεργάζεται καταρχήν το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ενώ σε δεύτερη φάση θα εποπτεύει την εφαρμογή και τη διαχείριση των δανείων τα οποία δεν μπορούν να ρυθμιστούν ή να διαγραφούν από τις τράπεζες με απώτερο στόχο να εξασφαλίζεται οτι οι δανειολήπτες δεν θα χάσουν το σπίτι τους.

Επίσης, αναφερόμενος στην συνάντηση με τον Γερμανό Ασμουσεν, ανέφερε πως δεν ήταν επίσημη μα ούτε μυστική και έγινε στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα