Και έχουμε νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με 423 ψήφους υπέρ, 209 κατά και 67 αποχές η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε την έγκριση της στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αυτή παρουσιάσθηκε από τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε παράλληλα την εμπιστοσύνη της προς τις προτεραιότητες της νέας Κομισιόν, που παρουσίασε νωρίτερα ο νέος της πρόεδρος.
Τρεις προτάσεις ψηφίσματος -από τις Ομάδες των Πρασίνων, των Ευρωπαίων Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών και της Ενωτικής Αριστεράς- με τις οποίες ζητούνταν η καταψήφιση της Επιτροπής Γιούνκερ καταψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια, πριν την έναρξη της διαδικασίας ψηφοφορίας.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει επενδυτικό πακέτο ύψους 300 δισεκ. ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα και δεσμεύθηκε να ακολουθήσει το τρίπτυχο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική αξιοπιστία και επενδύσεις.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον ‘Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξέφρασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον ‘Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επιβεβαιώνονται έτσι, χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών πρακτορείων, ότι γι’ αυτή του την πρωτοβουλία είχε και την α-πριόρι στήριξη των μεγάλων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Υποστηρίζοντας δε ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Εμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού Εμπολα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα