Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ η αποκάλυψη της «Α» για τις καταγγελίες της ΠΑΕ ΟΦΗ για τον τρόπο πώλησης των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Όπως ανέφερε το χθεσινοβραδινό μας ρεπορτάζ η διοίκηση των Κρητικών κατηγορεί τους «πράσινους» ούτε λίγο ούτε πολύ για φοροδιαφυγή και παρακράτηση ποσοστών που αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Πλέον, η ουσία της υπόθεσης είναι το τι θα γίνει μετά από αυτές τις κατηγορίες που εκτόξευσε η διοίκηση του συλλόγου του Ηρακλείου και τι συνέπειες θα υπάρξουν από την ετυμηγορία των αρμόδιων οργάνων που θα διερευνήσουν την ορθότητα των καταγγελιών.

Υπάρχουν δύο προφανείς δρόμοι: α) Δικαιώνεται ο ΟΦΗ και σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στο έγγραφό του η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορείται για φοροδιαφυγή και β) δικαιώνονται οι «πράσινοι».

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα της πρώτης περίπτωσης: Σε αυτή την εκδοχή οι διοικούντες του Παναθηναϊκού θα είναι υπόλογοι στην ελληνική Δικαιοσύνη και παράλληλα ο σύλλογος θα αυξήσει τα ήδη πολλά οικονομικά του προβλήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμα περισσότερο με την αδειοδότηση που κάνει κάθε χρόνο αγώνα για να την εξασφαλίσει.

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, αν τελικά δικαιωθούν οι «πράσινοι» ανοίγει το παράθυρο να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο και άλλες ΠΑΕ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι π.χ. η ΠΑΕ ΟΦΗ μπορεί να ορίζει τιμή εισιτηρίου το 1 ευρώ και με βάση αυτό να φορολογείται, αλλά ο οπαδός της ομάδας να είναι υποχρεωμένος να δώσει άλλα 19 ευρώ υπέρ της «Ομιλίτικης Συμμαχίας» που με τη σειρά της θα δώσει αυτό το ποσό στην ΠΑΕ ως δωρεά.

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι στη δεύτερη περίπτωση η εφορία, η Super League και όσοι άλλοι έχουν μέρισμα από την πώληση ενός εισιτηρίου επιβαρύνονται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά οπλίζεται μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον «αέρα» τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα