Το ποντίκι που βρυχάται!

Τα προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου ήταν τόσο μεγάλα, που ανάγκασαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, την περασμένη βδομάδα, να λάβει την απόφαση για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα!

Χρησιμοποίησε το μέτρο τού… μη ορισμού διαιτητών, λέγοντας ότι πρέπει να παρέμβει η ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ανυπέρβλητα προβλήματα που είχαν προκύψει. Λίγες ημέρες μετά, την περασμένη Πέμπτη, έστειλε στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Λίγκας, Δημήτρη Αγραφιώτη, ένα κείμενο, με το οποίο απαίτησε να το υπογράψουν όλες οι ΠΑΕ, συμπεριλαμβάνοντας στο κείμενο μία παράγραφο, σύμφωνα με την οποία η Λίγκα θα δεσμευόταν, ώστε όλα τα ΜΜΕ να πάψουν να στοχοποιούν τους διαιτητές!

Πάλι καλά που δεν ζήτησε από τις ΠΑΕ να υπογράψουν για την επίλυση του προβλήματος της τρύπας του όζοντος ή για τη μείωση του ελληνικού χρέους! Μετά την άρνηση των ΠΑΕ, ως απόλυτος κυρίαρχος του ελλαδικού χώρου, ο Γιώργος Σαρρής, με ύφος Ομπάμα και Πούτιν μαζί, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και, για τον λόγο αυτό, δεν θα διεξαχθούν τα εθνικά πρωταθλήματα!

Προφανώς, από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα, ο Σαρρής σήκωσε τα μανίκια και… δούλεψε! Προφανώς, κατάφερε να… δεσμεύσει Κράτος και ΠΑΕ, ότι δεν θα δέρνονται οι διαιτητές! Προφανώς, δέσμευσε τους πάντες ότι… δεν θα υπάρχουν κρούσματα βίας! Προφανώς, δέσμευσε τις αρμόδιες αρχές ότι η αθλητική Δικαιοσύνη θα στέκεται στο… ύψος της! Προφανώς, διασφάλισε ότι οι ομάδες θα λειτουργούν με όρους απόλυτης ισονομίας! Γενικά, προφανώς απαίτησε και έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις που είχε θέσει και να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Με λίγα λόγια δηλαδή, ό,τι δεν κατάφερε τα προηγούμενα δύο χρόνια και δύο μήνες, όντας πρόεδρος της ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα, το πέτυχε μέσα σε τρεις ημέρες και μάλιστα μεσολαβώντας Σαββατοκύριακο! Έτσι, μετά τα τελευταία γεγονότα και τις… καλές προϋποθέσεις που διασφάλισε ο «άριστος» πρόεδρος της ΕΠΟ, τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα οριστούν κανονικά διαιτητές και ότι τα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο. Και μετά, ξύπνησε…

Πέρα από το χιούμορ που κάνουμε, είναι τραγικό ένας άνθρωπος παντελώς ακατάλληλος για το πόστο που έχει επιλεγεί, δίκην Ρωμαίου αυτοκράτορα, να λαμβάνει αποφάσεις και να εμπαίζει ομάδες και φιλάθλους. Βεβαίως, η ευθύνη βαραίνει και εκείνους που τον επέλεξαν, οι οποίοι σαφώς και δεν μπορούν να αποποιούνται το ποσοστό που τους βαραίνει, για την κατάντια που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και όταν γράφουμε «εκείνους», εννοούμε τις Ενώσεις, τις ομάδες και κάθε τι που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, δίχως να εξαιρέσουμε και την εφημερίδα μας, η οποία, μπροστά στο δίλημμα Γκαγκάτσης ή Σαρρής, στήριξε τον δεύτερο!

Όσον αφορά την απήχηση που είχαν οι δικτατορικές αποφάσεις, αλλά και εκφράσεις του Γ. Σαρρή, τουλάχιστον εμάς, μας έφεραν στο μυαλό το κλασικό έργο «Το Ποντίκι Βρυχάται»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα