Απυρόβλητο τέλος και για τον Αρσέν Βενγκέρ

Τόσα χρόνια στην Άρσεναλ, ο τεχνικός της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ λατρεύεται σαν ιερό τοτέμ από τους οπαδούς των «κανονιέρηδων», αλλά φαίνεται ότι οι μέρες δόξας προς το πρόσωπό του αρχίζουν να ανήκουν στο παρελθόν. Εκεί, δηλαδή, που είναι και η λέξη «τίτλοι» για την ομάδα του Λονδίνου…

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλσατός προπονητής τα τελευταία 24ωρα γίνεται δέκτης όλων των «πυρών» για τη νέα ήττα της Άρσεναλ από τα δεύτερα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα εντός έδρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γιουνάιτεντ αγωνιζόταν χωρίς τους Σο (που βγήκε πολύ νωρίς εκτός παιχνιδιού), Μπλιντ, Φαλκάο, Έβανς, Τζόουνς και Ρόχο, οι περισσότεροι εκ των οποίων λογίζονται ως βασικοί.

Μετά από χρόνια οι «κανονιέρηδες» κινδυνεύουν βάσιμα να μείνουν εκτός τετράδας που οδηγεί στο Champions League και φυσικά η ανησυχία στους μετόχους για τα πιθανά χαμένα έσοδα είναι μεγάλη.

Ένας εξ αυτών, που είναι και το νούμερο 2 στη μετοχική σύνθεση της Άρσεναλ, Άλισερ Ουσμάνοφ άφησε σαφείς αιχμές για το «αγύριστο» κεφάλι του προπονητή της ομάδας, κατηγορώντας μέχρι και την ηλικία του για το γεγονός ότι δεν θέλει να δεχθεί τα λάθη του.

«Η ομάδα έχει δυνατότητες, όμως δεν γίνεται ανάλυση των λαθών. Καμία ιδιοφυΐα δεν μπορεί να παραμείνει τέτοια, αν δεν αναγνωρίζει τα λάθη της. Και για να απαλλαγείς από τα λάθη σου, πρέπει να τα αναγνωρίσεις. Μπορεί κάποιοι να είναι ικανοποιημένοι με μια πορεία μέχρι τα νοκ άουτ του Champions League, αλλά εγώ σαν μεγαλομέτοχος δεν είμαι», τόνισε.

Όσο για το αν εκτιμά πως θα έπρεπε να απολυθεί ο Αλσατός τεχνικός, ο Ουζμπέκος μεγιστάνας είπε: «Εγώ δεν αποφασίζω. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο. Ο Βενγκέρ είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές, αλλά στη Ρωσία έχουμε μια παροιμία που λέει ότι ακόμη και μια γριά γυναίκα μπορεί να έχει μια στέγη που να πέφτει πάνω στο κεφάλι της. Όλοι κάνουν λάθη, κι εκείνος μπορεί και όσο μεγαλώνεις είναι πιο δύσκολο να τα αναγνωρίσεις. Είναι σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Όπως είναι, λοιπόν, εύλογο ο Αρσέν Βενγκέρ δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες στο Λονδίνο, αφού για πρώτη φορά όλη η κριτική κατευθύνεται στο πρόσωπό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα