Δεν βρίσκει ηρεμία ο Βενιζέλος

Την πρόθεσή του να μηνύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη» υποστηρίζοντας ότι του ανήκει η κυριότητα αποκάλυψε ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του. Η δήλωση αυτή ήρθε ως το κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πιο συγκεκριμένα, επίθεση σε Παπανδρέου και Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM, ενώ επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να αυτοδιαλυθεί, καθώς έχει τελειώσει». Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου εκφράζουν αυτό που θέλει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει από την πολιτική, όπως ζητά το 91% του κόσμου στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο κ. Βενιζέλος είναι ο πιο μισητός πολιτικός μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο».
Τόνισε χαριτολογώντας ότι για να ηγηθεί της παράταξης «χρειάζεται ένας πολιτικός με μέλλον, εγώ δεν έχω μέλλον, είμαι 76 χρονών… Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πεθάνω κι αύριο όμως».
Την ίδια ώρα έδαφος κερδίζει η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου με βασική προϋπόθεση κάποιων να μην είναι ο ίδιος εκείνος που θα ηγηθεί του κόμματος.
Η αμηχανία της Χαριλάου Τρικούπη σε όλα αυτά είναι τόσο έντονη, που σε άτυπη ενημέρωση κατηγόρησαν τον πρώην πρωθυπουργό ότι υποκινεί την αποσταθεροποίηση της χώρας. Τη στιγμή μάλιστα που έχει και ο ίδιος αποσαφηνίσει ότι δεσμεύεται από το ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Φ. Σαχινίδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της παράταξης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε βολές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι η ψήφος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι δεδομένη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.
«Πέντε χρόνια βρισκόμαστε σε “κρίσιμη διαπραγμάτευση” και την ίδια ώρα γίνονταν κομματικές διαδικασίες, δεν θα πάμε έτσι κι αλλιώς σε συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης; Το συνέδριο που ζητούμε εμείς γιατί απειλεί τη σταθερότητα;» διερωτήθηκε. «Κανείς δεν προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δυο χρόνια καταθέτω τις απόψεις μου αυτές… Δεν στοιχιζόμαστε πίσω από τον κ. Παπανδρέου, ο Παπανδρέου άνοιξε τη διαδικασία», υπογράμμισε.
«Τη σταθερότητα της χώρας απειλούν οι επιλογές της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Νόμιζαν ότι η ΣΥΡΙΖοποίηση του λόγου της κυβέρνησης θα έδινε ψήφους στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ… Δίνουν μάχη στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ… Σαμαράς και Βενιζέλος ονειρεύονται την επιστροφή σε μια κανονικότητα που μας οδήγησε στην κρίση το 2009 με επιλογές, όπως η απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από τη γ.γ. Εσόδων», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η Χ. Τρικούπη υποστηρίζει ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και συνεχίζει να κάνει κινήσεις ενότητας. Μετά τις, κατά κοινή ομολογία, αθλιότητες της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, προκάλεσε τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη. Είναι πάρα πολύ απλός ο τρόπος να ανταποκριθείς σε αυτές τις κινήσεις ενότητας. Το έκανε ο Κ. Σημίτης με τον καλύτερο τρόπο».
Μάλιστα επιχειρείται και καθοδήγηση της βάσης σε μια άνευ προηγουμένου τοποθέτηση:
«Ειδικά οι νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ασχολούνται με λάθος θέματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας του χώρου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πολιτικού προσανατολισμού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αντίθεσης», αποφαίνεται ο συντάκτης του κειμένου.
Την ίδια ώρα, από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου περιορίζονται να σχολιάσουν πως αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν άντεχε τότε δεν θα έπρεπε να ζητήσει τις προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα