Τον στηρίζει ο πρόεδρος!

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Μίτσελ στη θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει αποδειχθεί «εφτάψυχος», καθώς αρκετές φορές τα ΜΜΕ τον έφερναν στο σημείο να κρίνεται η θέση του από το αποτέλεσμα ενός ματς, αλλά πάντα την κρίσιμη στιγμή η ομάδα του έδειχνε σφυγμό.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή αυτής της διετούς παρουσίας του Ισπανού που χρειάστηκε να παίξει τα ρέστα του για να παραμείνει ακλόνητος στον πάγκο ήταν στις 2 Οκτωβρίου του 2013, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν στην έδρα της Άντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και ο Κώστας Μήτρογλου στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του πέτυχε τρία γκολ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Βέβαια, ακόμα και σε εκείνον τον αγώνα ο Ολυμπιακός είχε σταθεί τυχερός, αφού οι Βέλγοι είχαν χάσει αρκετές ευκαιρίες, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.

Σε μια ανάλογη περίσταση είχε περιέλθει ο Ισπανός στο ματς κόντρα στη Μάλμε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, παρατείνοντας και τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, οι 9 βαθμοί στο Champions League, οι νίκες κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους και η τελική πρόκριση στο Europa League, φαίνεται να μετρούν αρκετά λιγότερο από τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και το –έστω– οριακό προβάδισμα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν βρισκόμαστε περίπου στου δρόμου τα μισά.

Λίγοι υποστηρικτές Μίτσελ, προβληματίζεται ο Μαρινάκης
Αυτή τη στιγμή ο Μίτσελ παραμένει στον Ολυμπιακό, αλλά η θέση του μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι… Ο Ισπανός τεχνικός έχει χάσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του εντός διοίκησης. Και οι λόγοι είναι απλοί και ξεκάθαροι, τουλάχιστον στο μυαλό όσων έχουν τεθεί υπέρ της απόλυσης του τεχνικού των Πειραιωτών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι «ερυθρόλευκοι» όντως δεν ικανοποιούν με την ποιότητα ποδοσφαίρου που παρουσιάζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, γεγονός το οποίο τους έχει στοιχίσει πολλούς βαθμούς στη βαθμολογία. Τα προηγούμενα χρόνια μόνο ως μεμονωμένο περιστατικό θα παρουσιάζονταν χαμένοι βαθμοί από Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό εκτός έδρας και από ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ εντός. Όταν όμως αυτά έχουν συμβεί όλα μαζί, και μάλιστα σε διάστημα 15 αγωνιστικών (και ουσιαστικά 14 αγώνων), και παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «κλέψει» δύο τρίποντα στο 90΄ κόντρα σε Εργοτέλη και Λεβαδειακό, τότε η γκρίνια και οι «μουρμούρες» θεωρούνται αναμενόμενες και μάλλον έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Πώς έχει όμως σήμερα η κατάσταση; Αρκετοί συνεργάτες του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι της άποψης ότι ο Μίτσελ πρέπει να αποχωρήσει και μάλιστα σύντομα καθώς, παρά τις «τρανταχτές» ελλείψεις που έχει το ρόστερ της ομάδας, υπήρχαν σίγουρα δυνατότητες ώστε να επιτευχθούν περισσότερες και πιο εύκολες νίκες και γενικότερα η εικόνα εντός γηπέδου να είναι πολύ καλύτερη. Παρ’ όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Ισπανό, καθώς εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, ο Μίτσελ θα ήταν ήδη… Μαδρίτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλο αυτό το κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Ισπανού αφήνει η ίδια η διοίκηση να βγαίνει προς τα έξω, όταν μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια γερή «ασπίδα» προστασίας γύρω από τον Μίτσελ. Κάτι τέτοιο, πλέον, έχει πάψει να υφίσταται.

Ματς-κριτήρια για παραμονή
Εύλογα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί να αλλάξει το κλίμα ο Μίτσελ. Το ίδιο αυτονόητη είναι η απάντηση. Αν ο Ισπανός καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα σερί νικών και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός παρουσιάσει ένα κατά πολύ βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, τότε αυτομάτως από το «διαζύγιο» θα τεθεί επί τάπητος η προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του που εκπνέει το καλοκαίρι του 2015. «Μακάρι να συνεχίσω και του χρόνου. Ξέρω ότι και οι δύο θέλουμε. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι σε λίγα λεπτά θα τελειώσει η υπόθεση. Είναι καλές οι σχέσεις μας με τον σύλλογο και οι δύο έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο», δήλωσε πρόσφατα ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά είναι αλήθεια ότι απάντηση από την ΠΑΕ δεν πήρε… Και δεν μιλάμε φυσικά για κάποια επίσημη τοποθέτηση, αλλά ούτε καν κάποια θέση σαν διαρροή. Αυτό κάτι δείχνει…

Η σειρά των ματς-κριτηρίων έχουν ήδη ξεκινήσει από το ματς κόντρα στη Μάλμε για το Champions League. Ακολούθησε η νίκη στο 91΄ κόντρα στον Λεβαδειακό, η επίσης αγχώδης νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, και σειρά έχει το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς κόντρα στην Καλλονή εκτός έδρας. Σε όλο αυτό το σκηνικό, φυσικά, λειτουργεί υπέρ του Μίτσελ και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ υποπίπτει από τη μία γκέλα στην άλλη και δεν μπορεί να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα