Η Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μία ιστορική νίκη σαρώνοντας παντού. Ακόμα και στη Ν. Φιλάδέλφεια σάρωσε σε μία περιοχή που θα περίμενε κανείς το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ να του δημιουργούσε πρόβλημα.

Η Ελλάδα θα έχει πλέον αριστερή κυβέρνηση με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη με τεράστια διαφορά από τη ΝΔ. Μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και κάθε πιθανό πρόβλημα.

Τι εννοούμε πιθανό πρόβλημα; Όπως είναι γνωστό οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ξεκινήσιε ανενδοτο αγώνα κατά του Δήμου Ν. Φιλαδελφείας και του Άρη Βασιλόπουλου, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι όλη αυτή η διαμάχη θα είχε επιπτώσεις για την Κουμουνδούρου, τουλάχιστον στις ψήφους που θα έπαιρνε στην συγκεκριμένη περιοχή. Το αποτέλεσμα όμως ήταν υπέρ του δέοντως ικανοποιητικό, αφού στη Ν. Φιλαδέλφεια ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε και με τεράστια διαφορά από τη Ν. Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ποσοστό 39,36%  με 8.371 να ψηφίζουν τους υποψήφιους του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που την Ν.Δ ψήφισαν 4.864 φτάνοντας το 22,87. Με την ψήφο τους αυτή οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους ότι δεν ψηφίζουν ΑΕΚ ή τουλάχιστον θεωρούν ότι η ανέγερση του γηπέδου στην περιοχή έχει δευτερεύουσα σημασία σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Αντίθετα, το Μάιο του 2014 και στις δημοτικές εκλογές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Βασιλόπουλος, βγήκε με διαφορά λίγων ψήφων από τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή (980 σταυροί η διαφορά), σε μία προεκλογική μάχη που το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν από τα βασικά αιτήματα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας των βουλευτικών εκλογών και άλλος των δημοτικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα