Καλοκαιρινά ραντεβού!

Με 2+1 μεταγραφές ολοκλήρωσε τη δραστηριότητά του στο παζάρι του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός, φέρνοντας τους Σωτήρη Νίνη και Στάθη Ταυλαρίδη, ενώ «έκλεισε» από τώρα για το καλοκαίρι τον –επί του παρόντος- δεύτερο σκόρερ της Super League, αν και δεν αγωνίζεται επιθετικός, Νίκο Καλτσά από τη Βέροια.

Σε πρώτο πλάνο, φυσιολογικά, έχει μπει εδώ και αρκετές εβδομάδες το αγωνιστικό, ειδικά από τη στιγμή που σε θεωρητικό επίπεδο, οι «πράσινοι» έχουν ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο «τριφύλλι» παρά το γεγονός ότι βρίσκονται 8 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην κορυφή, ποντάρουν σε μεγάλο βαθμό στο εύκολο –σε θεωρητικό επίπεδο- πρόγραμμα του β’ γύρου, καθώς έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα του (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) όπως και τα ματς με τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό, και από τις πραγματικά δύσκολες έδρες που έχει να περάσει είναι αυτή του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», του Ατρόμητου στο Περιστέρι και της Βέροιας που φέτος έχει ένα αρκετά ισχυρό σύνολο. Όλα αυτά, βέβαια, θα κριθούν εντός γηπέδου, αφού ο Παναθηναϊκός έχει υποπέσει σε «γκέλες» σε παιχνίδια που ήταν σχετικά του… χεριού του όπως με τον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ.

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις

Με τα αγωνιστικά ασχολείται αποκλειστικά ο Γιάννης Αναστασίου και για την ώρα δεν τον αφορά κάτι άλλο. Τουλάχιστον άμεσα, γιατί δεν σημαίνει ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον εμποδίζουν να ετοιμάζει την ομάδα για το μέλλον. Σε αυτό το σκέλος δεν πρωτοστατεί εκείνος, φυσικά, αλλά οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν από τώρα για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η άμεση συμφωνία με τον Νίκο Καλτσά από τη Βέροια. Οι δύο ιθύνοντες της ΠΑΕ που έχουν το δικό τους ρόλο και στο αγωνιστικό τμήμα, γνωρίζουν πολύ καλά –και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του Γιάννη Αναστασίου– τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και πού εντοπίζεται ανάγκη για «ενέσεις» ποιότητας.

Αμυντική θωράκιση

Ξεκινώντας από τις θέσεις της άμυνας δεδομένη θεωρείται η προσθήκη τουλάχιστον ενός σέντερ μπακ. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν λόγω κασέ, αφού το συμβόλαιο το οποίο πληρώνει (περίπου) εξ ημισείας με τη Ντιναμό Μόσχας εκπνέει, και ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα φτάσει σε τέτοια οικονομικά επίπεδα. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι μόνο με Κουτρουμπή (αν δεν φέρει κι αυτός πρόταση), Ταυλαρίδη εκτός από το ότι υπάρχουν περιορισμένες λύσεις, ακόμα κι αυτές δεν είναι εκείνες που θα διατηρήσουν τους «πράσινους» σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου, ανεξάρτητα αν ο Ταυλαρίδης στα τελευταία ματς είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Ωστόσο, ενίσχυση δεν χρειάζεται μόνο στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στο δεξί άκρο αυτής. Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος δεν κάνουν έναν… Χουχούμη και η ανάγκη ποιοτικής «ένεσης» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το όνομα που παίζει πάντα σε αυτή τη θέση είναι αυτό του Γιώργου Γκαλίτσιου. Ο Παναθηναϊκός είναι εξακριβωμένο ότι του έχει καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση (λήγει το συμβόλαιό του με τους Βέλγους), βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον παίκτη, αλλά ο άσος της Λόκερεν δείχνει ότι θέλει να κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο για να δει αν μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη οικονομική πρόταση με βάση τις θετικότατες χρονιές που έχει πραγματοποιήσει από το 2011 μέχρι και σήμερα.

«Θωράκιση» στο κέντρο

Όσο καλός ήταν πέρυσι ο Μέντες στο ρόλο του εξαριού, τόσο «εξαφανισμένος» είναι φέτος. Ο Ολλανδός είναι «σκιά» του καλού του εαυτού και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, δύσκολα θα υπολογίζεται για βασικός. Άλλωστε, στη θέση του, ο Λαγός τα έχει περίφημα τη φετινή χρονιά, ενώ στο «παιχνίδι» έχει μπει και ο Δώνης που δείχνει ότι πολύ μέλλον μπροστά του. Με βάση αυτά τα δεδομένα θα αναζητηθεί αμυντικό χαφ, κλασικό εξάρι, ώστε να «δέσει» το κέντρο. Επιπλέον, θα αναζητηθεί και ένα πιο επιθετικό χαφ, ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Μεχντί Αμπέιντ και δεν καλύφθηκε ποτέ. Ναι μεν ήρθε ο Ουασίμ Μπούι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει τις δουλειές που έκανε ο άσος της Νιούκαστλ και ούτε υπήρχε πιθανότητα να τις κάνει.

Το «ερωτηματικό» Πέτριτς

Για την επίθεση τα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν στον Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης έχει αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα και από τον Παναθηναϊκό υπάρχει διάθεση ανανέωσης, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά»… Η πρόταση που θα καταθέσει –αν τελικά καταθέσει- ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει μεγάλη μείωση αποδοχών. Αν τη δεχθεί ο παίκτης, τότε οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ειδάλλως το «τριφύλλι» θα ψαχτεί για έναν ή δύο επιθετικούς. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί και το γεγονός ότι παίζει πολύ σοβαρά η πιθανότητα να αποχωρήσει με μεταγραφή και ο Νίκος Καρέλης, καθώς το ενδιαφέρον της Τορίνο είναι υπαρκτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα