«Εχθροπραξίες» κυβέρνησης- αντιπολίτευσης μέσω… κύκλων

Μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και κυρίως η… μετάφρασή της συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σήμερα ήταν ακόμη μία ημέρα κόντρας, με κύκλους τόσο του Μαξίμου όσο και της λεωφόρου Συγγρού να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η αρχή έγινε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για χοντρά κυβερνητικά ψεύδη, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους εταίρους είναι ουσιαστικά η παράταση – και μάλιστα υπό χειρότερες συνθήκες– του μνημονίου.
Οι Κύκλοι της ΝΔ επισημαίνουν πως δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από τα μνημόνια και καμία απεμπλοκή, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως λένε, η κυβέρνηση ζήτησε, με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών στις 18 Φεβρουαρίου και το Eurogroup ενέκρινε, την, υπό όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις, επέκταση του υπάρχοντος Μνημονίου για τέσσερις ακόμη μήνες.
«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν “έσκισε” το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε» λένε στη λεωφόρο Συγγρού και επισημαίνουν τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όπου τονίζεται πως η αξιολόγηση θα βασιστεί πάνω στο ισχύον μνημόνιο.
Οσον αφορά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έβαλε τέλος στα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα, στη ΝΔ κάνουν λόγο για ανακρίβειες και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως «στην απόφαση του Eurogroup, που προσυπέγραψε, δεσμεύτηκε “να διασφαλίσει τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή χρηματοδοτικά έσοδα, που απαιτούνται για να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σύμφωνα με την απόφαση του Εurogroup, του Νοεμβρίου του 2012″».
Κατόπιν των παραπάνω, σειρά πήρε το Μέγαρο Μαξίμου όπου σήκωσαν το γάντι και στα διαρρέοντα από τη λεωφόρο Συγγρού απάντησαν με μία ατάκα του Κώστα Καραμανλή! Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι μέσω non-paper και ούσα «περήφανη για τα μνημόνια που έχει υπογράψει, προσπαθεί να πείσει τα στελέχη της –την κοινωνία αποκλείεται!– ότι τα μνημόνια συνεχίζονται»
«Ας το πάρει απόφαση ο κ. Σαμαράς: η τρόικα τελείωσε και μαζί οι εκπρόσωποί της!», συνεχίζει η αιχμηρή απάντηση των κυβερνητικών κύκλων και καταλήγει ως εξής: «Του θυμίζουμε τι έλεγε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, “λαγός τη φτέρη έσειε.. κακό της κεφαλής του!”. Ας προσέχει, λοιπόν…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα