Ο Μεϊμαράκης χαράζει την δική του ρότα

Τον δικό του δρόμο θα ακολουθήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ο πρώην πρόεδρος της βουλής θα ακούσει την τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά και κατόπιν θα αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης. Ο λόγος είναι ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα στρατόπεδα που θα σχηματιστούν και επίσημα μετά την συνεδρίαση της ΚΟ.
Μάλιστα όπως πάγια διαμηνύει ο ίδιος «πάνω από όλα μπαίνει το κόμμα και όχι τα πρόσωπα» και αυτός είναι ο ρόλος που θέλει να διαδραματίσει τις επόμενες εβδομάδες. Τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ των επίδοξων «αρχηγών» και της κομματικής βάσης. Άλλωστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί βαρόμετρο των κομματικών μηχανισμών ενώ έχει τη δυνατότητα να ομιλεί εξ ονόματος της βάσης της ΝΔ.
Αντίθετα ο Κώστας Καραμανλής, όπως λένε συνομιλητές του, δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την αίθουσα μετά το τέλος της ομιλίας Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ακούσει όλους τους βουλευτές που θα τοποθετηθούν ωστόσο ο ίδιος δεν θα λάβει τον λόγο. Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι για ποιον λόγο οι συνεργάτες του Σαμαρά είχαν διαρρεύσει ότι ο Καραμανλής δεν θα παραμείνει έως το τέλος της συνεδρίασης.
Στο μεταξύ στο εσωτερικό του κόμματος έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις η απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραβρεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή. Οι γνωρίζοντες τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο μετριοπαθής ευρωπαίος επίτροπος λένε «ο Δημήτρης αγοράζει» που σημαίνει ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα ακούσει τις τοποθετήσεις και θα επιλέξει αν θα τοποθετηθεί.
Ο ίδιος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν θα λάβει τον λόγο, ωστόσο προγραμματίζει συνεντεύξεις τηλεοπτικές και σε εφημερίδες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα