Στα σκαριά συνάντηση Αβραμόπουλου-Βούτση για το μεταναστευτικό

Θέμα χρόνου είναι η συνάντηση του της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τον Έλληνα επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλος. Η είδηση από τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο ο οποίος παρουσίασε σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων και εν συνεχεία στη σχετική συνέντευξη Τύπου, την προκαταρκτική πρόταση της Επιτροπής (σ.σ. αναμένεται να ολοκληρωθεί και να υιοθετηθεί προς τα τέλη Μαΐου) για μια νέα «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση».

Στο περιθώριο, λοιπόν, αυτής της συνέντευξης Τύπου ο Έλληνας επίτροπος ρωτήθηκε για ελληνικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για άνοιγμα των κέντρων κράτησης και τη μη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών, και απάντησε τα εξής:
«Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, με ενημέρωσε άμεσα για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο. Την επόμενη βδομάδα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσουμε τον “ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο”.
»Οι υπηρεσίες μου, που είναι σε επαφή με την Αθήνα, πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αμέσως μετά, προγραμματίζεται συνάντησή μου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Έγινε και πρωτοσέλιδο ο επίτροπος
Τα όσα παρουσίασε ο Δ. Αβραμόπουλος χθες στις Βρυξέλλες σχετικά με τις κατευθύνσεις και τους στόχους για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησαν της σημερινή εφημερίδα «ΕUROPOLITICS» να κάνει πρωτοσέλιδο τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται θετικά στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επισπεύσει κατά δυο μήνες (Μάιο αντί για Ιούλιο) την διαδικασία ολοκλήρωσης και υιοθέτησης της νέας “Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση”, μετά από την παρουσίαση της από τον κ. Αβραμόπουλο στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

efimerida

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα