Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Άνοιξε ο δρόμος για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας»

«Δεν αμφισβητείται από κανέναν πως ο ελληνικός λαός εξαιτίας των μνημονίων, βιώνει τα τελευταία 5 χρόνια μια οδυνηρή εμπειρία, ΑΚΡΑΙΦΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΑΜΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, όπως άλλωστε διαπίστωσε η Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 7/3/2014.

»Με λίγα λόγια, η έκθεση επανεπιβεβαιώνει πρόσφατες αποφάσεις του ΟΗΕ, ότι προέχει η επιβίωση ενός λαού της υποχρέωσης αποπληρωμής ενός χρέους και ότι ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικαιούνται να υπονομεύουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος μιας χώρας

»Με τις μνημονιακές λοιπόν πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, χιλιάδες ελληνικές οικογένειες φτωχοποιήθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν, αφού αποκλείστηκαν από βασικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, η στέγη, η σίτιση και η περίθαλψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, το 35,7 των πολιτών στην Ελλάδα, ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

»Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, έδωσε σαφή εντολή να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της ατέρμονης λιτότητας και να προχωρήσουμε στη λήψη άμεσων μέτρων, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έδωσε σαφή εντολή να μπει πρώτα ο άνθρωπος και μετά οι αριθμοί.

»Από το 2009 η φτώχεια, η ανεργία και οι κάθε μορφής ανισότητες, εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα και αν μη τι άλλο προκαλούν αγανάκτηση οι εκπρόσωποι της προηγούμενης συγκυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο υποστηρίζουν τις πολιτικές που οδήγησαν τους Έλληνες σε απόγνωση, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν «δόξα και τιμή». Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός, έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στις πολιτικές σας, και βροντοφώναξαν «τέλος» στην απάνθρωπη πολιτική σας, η οποία βύθισε την χώρα στην ύφεση και την ανεργία, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

»Η νέα κυβέρνηση καλείται να επαναφέρει την εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια, να διαμορφώσει ένα σχέδιο ελπίδας για όλους τους Έλληνες και να αντιμετωπίσει την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

»Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρούμε προτεραιότητα την εξασφάλιση ενέργειας, στέγης, σίτισης και περίθαλψης για όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται για την καθημερινότητα, έως ότου προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, που είναι η εξασφάλιση δουλειάς και εισοδήματος.

»Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, σύγχρονη και με ανάπτυξη, χωρίς ανεργία, χωρίς φτώχεια και συνεπή με τις δημοκρατικές αρχές και την ιστορία της.

»Το νομοσχέδιο που αφορά την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έρθει πρώτο στη Βουλή, θα έπρεπε όμως τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται να είναι και περισσότερα και συνδυαστικά. Θα μπορούσε χωρίς μεγάλο κόστος, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, να επιδιώξουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Συνεπώς καλώ την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν.

»Αποτελεί το πρώτο βήμα στην διαρκή μάχη για την ανάταξη της κοινωνίας. Πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στην αντίληψη, ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τον όποιο οικονομικό σχεδιασμό, πάνω από την όποια διαπραγμάτευση, πάνω από την όποια συμφωνία.

Αυτός είναι ο στόχος και από αυτό θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός».

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι γ.γ. της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα