Δεν έχουν ησυχία οι γαλάζιοι δελφίνοι

Όποιος θεωρεί ότι ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο στη ΝΔ πλανάται πλάνην οικτρά. Και αυτό διότι οι λεγόμενοι δελφίνοι κάθε άλλο παρά κάθονται στα… αβγά τους. Κινούνται παρασκηνιακά, την ώρα που η ηγετική ομάδα έχει προκρίνει το συνεχές πολιτικό σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης.
Οι δυο πλευρές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται σε τελείως διαφορετική γραμμή, καθώς η μεν ηγετική ομάδα υπό τον Αντ. Σαμαρά στρέφει την προσοχή της στην αντιπολιτευτική δράση του κόμματος, ενώ η δε ομάδα των «αντιφρονούντων» θεωρεί πως στην παρούσα στιγμή προέχει η αμφισβήτηση του προέδρου της ΝΔ.
Χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος είναι ότι την ημέρα που ο Σαμαράς μέσω της πρώτης μετεκλογικής του μεγάλης συνέντευξης έστελνε μηνύματα στην ομάδα των αμφισβητιών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισαν να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο. Στο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ ότι δεν αποχωρεί και δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να δρομολογήσει ο ίδιος την διαδοχή, η Ντ. Μπακογιάννη προέταξε ως λύση σωτηρίας για την παράταξη την αλλαγή σελίδας με αλλαγή και ηγεσίας, ενώ ο Ν. Κακλαμάνης ζητούσε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, όπως έπραξε και την ίδια μέρα και ο βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας. Η ηγετική ομάδα έχει οχυρωθεί έναντι των αμφισβητιών και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται να απαντήσουν με βολές κατά όσων υπονομεύουν τον Αντ. Σαμαρά, οι Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Καραγκούνης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Δύο συνάξεις
Στον αντίποδα και αυτή την εβδομάδα θα γίνουν δυο συνάξεις των αντιφρονούντων για να εκτιμήσουν την πολιτική κατάσταση με βάσει τα νέα δεδομένα και ήδη σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται η Ντ. Μπακογιάννη με τους Νίκο Δένδια, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Γιώργο Βλάχο, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Κώστα Τζαβάρα, Κώστα Γκιουλέκα, κ.α. παρά τις ετερόκλητες απόψεις και φιλοδοξίες που έχουν. Στον κύκλο αυτών των στελεχών κυριαρχεί η συζήτηση για τον τρόπο που θα εκφραστεί η αγωνία τους για την ενότητα και το μέλλον της παράταξης, καθώς εκτιμούν ότι είτε πετύχει το ελάχιστο της συμφωνίας η κυβέρνηση, είτε όχι, η Ν.Δ. έχει μείζον πρόβλημα αφού δεν ακούγεται πλέον στην κοινωνία.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα που να περιλαμβάνει τις θέσεις των στελεχών αυτών για το μέλλον της παράταξης, ενώ παρά τις συζητήσεις τους, δεν έχουν ακόμα βρεθεί οι 27 βουλευτές που θα υπογράψουν για να τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημα για έκτακτο συνέδριο και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν οι 41 που χρειάζονται για να εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση.
«Περιμένετε μετά το Πάσχα και θα δείτε» λένε, ενώ από την πλευρά της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. επιμένουν ότι όλα αυτά είναι έωλα από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει στη χώρα. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς έχοντας ορίσει περίπου 40 από τους 76 γαλάζιους βουλευτές σε κομματικές θέσεις, εμμένει ότι έχει «σπάσει» το μπλοκ των αμφισβητιών και επιμένει να δίνει την προσοχή του στην αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα