Είναι θυμωμένος ο Σαμαράς

Ικανοποιημένοι νιώθουν στην Συγγρού από την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή. Μάλιστα στενός συνεργάτης του έλεγε πως «ο πρόεδρος είναι θυμωμένος και το έδειξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του». Το γιατί είναι θυμωμένος ο Σαμαράς; Όπως ο ίδιος λέει σε όλους τους συνομιλητές του «αδικήθηκε από την τύχη», καθώς πίστευε ότι θα κατάφερνε εάν είχε τον κατάλληλο χρόνο να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο.
Γι’ αυτό και στην ομιλία του ήταν μαχητικός, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, περιέγραψε ευκρινώς πότε θα στηρίξει την κυβέρνηση και πότε όχι, προτάσσοντας το καλό της χώρας από το κομματικό κέρδος. Αυτοκριτική, πάντως δεν έκανε. Ίσως γιατί εκτίμησε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα, ίσως γιατί δεν του είναι εύκολο- τώρα που ακόμα είναι θυμωμένος.
Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται πιο σκληρά από τον ίδιο. Και αυτό τον θυμώνει περισσότερο γιατί πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης έχει στοιχεία φαρσοκωμωδίας. Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, εκφράζουν την πεποίθηση ότι το ρεύμα στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινόμενο που σύντομα θα ξεφουσκώσει, μιας και το εκλογικό σώμα «θα έρθει αντιμέτωπο με τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο Μνημόνιο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις».
Και βέβαια είναι αποφασισμένος να πάει σε σκληρή κόντρα. Χαρακτηριστική είναι η διάθεση του να επισκεφθεί τις Σκουριές, ειδικά τώρα που έχει τεθεί σε κίνδυνο η εργασία σε 2.000 ανθρώπους, οι οποίοι αποφάσισαν να βγουν και αυτοί στο δρόμο και να διαδηλώσουν.
Ταυτοχρόνως οι επιτελείς της Συγγρού κοιτάζουν με χαμόγελο τις εξελίξεις στη Γαλλία. Εκεί που ο Νικολά Σαρκοζί, μετά την ήττα του 2012, έκανε δυναμικό comeback, τροφοδοτώντας εντονότερα τα σενάρια περί επιστροφής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Μάλιστα προσθέτουν με νόημα ότι ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να περιμένει τόσα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα