Γενναία διαγραφή χρεών ιδιωτών από την Πειραιώς

Την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/4) η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα:
1] Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.
2] Παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στον νόμο. Όπως γνωστοποιήθηκε αρμοδίως, η εν λόγω παρέμβαση της Τράπεζας Πειραιώς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της τράπεζας για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.
Γνώστες του χρηματοπιστωτικού κλάδου επεσήμαναν, πάντως, στην «Α» ότι μετά την κίνησή της Πειραιώς δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το ίδιο «μονοπάτι» ανακούφισης των χειμαζόμενων από την ανθρωπιστική κρίση δανειοληπτών και άλλες τράπεζες.

Διαδικασία

Οι δικαιούχοι εφόσον έχουν υπαχθεί στον Νόμο, και προκειμένου να εξεταστεί η ρύθμιση ή η διαγραφή των δανείων τους, πρέπει να προσκομίσουν σε οποιοδήποτε Κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς:

– το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο Ν. 4320/2015

– το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2014 (χρήση 2013)

– το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ

Το αποδεικτικό μπορεί να είναι, είτε το αυτοματοποιημένο εγκριτικό μήνυμα που έλαβαν όσοι έκαναν την αίτηση ένταξής τους από τον υπολογιστή τους, είτε το εγκριτικό σημείωμα από τα ΚΕΠ.

Το αίτημα υποβάλλεται σε οποιοδήποτε κατάστημα του Δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς από τις 21/05/2015 και μετά, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο Ν. 4320/2015.

Οι δικαιούχοι του νόμου 4320/2015 είναι όσοι έχουν ετήσιο πραγματικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών, και η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσους δανειολήπτες θα «ελαφρύνει» η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, μιας και είναι ανοιχτή η διαδικασία υπαγωγής των νοικοκυριών στις διατάξεις του νόμου, μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων, και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου. Ωστόσο, στην αγορά εκτιμούν ότι η κίνηση της Πειραιώς αναμένεται να δώσει ανάσα σε περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά – πελάτες της (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για περίπου 100.000), ελαφρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Εν τω μεταξύ, από την Πειραιώς επισημαίνουν ότι, ακόμα κι εάν κάποιος δεν εμπίπτει στις παραπάνω προϋποθέσεις, η τράπεζα θα του προτείνει μια ευνοϊκή λύση ρύθμισης των οφειλών του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα