Συνάντηση στο μνημόσυνο

Στην Φιλοθέη, στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα τα πουν από κοντά ο Παυλόπουλος-Καραμανλής-Σαμαράς. Μάλιστα το μνημόσυνο μεταφέρθηκε για την Τρίτη από την Τετάρτη, λόγω του ταξιδιού του προέδρου της ΝΔ στην Ευρώπη.
Και όπως λένε οι περισσότεροι το μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ αναμένεται να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την κεντροδεξιά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός και ανιψιός του ιδρυτή Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσουν το «παρών», σε μία περίοδο που οι εξελίξεις για τη χώρα είναι ραγδαίες, η ανησυχία για ενδεχόμενο Grexit αυξανόμενη, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ της Συγγρού με την Προεδρία και την Παναγή Κυριακού εξαιρετικά σύνθετες.
Η εκδήλωση είχε, αρχικώς, προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ωστόσο μετατέθηκε αύριο Τρίτη προκειμένου να μπορέσει, όπως ζήτησε, να συμμετάσχει και ο κ. Σαμαράς που αμέσως μετά αναχωρεί για το Στρασβούργο.
Το μνημόσυνο πραγματοποιείται στον απόηχο των σεναρίων για παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό. Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί, εφόσον προσκαλείτο, κάτι βέβαια που δεν επρόκειτο να συμβεί καθώς το Ίδρυμα Καραμανλής δεν αποστέλλει προσκλήσεις, πολλώ δε μάλλον όταν δεν πρόκειται για μία πολιτική εκδήλωση αλλά για ένα απλό φόρο τιμής στον ιδρυτή της ΝΔ. Συνεπώς, αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να παραστεί θα είναι με δική του πρωτοβουλία και μόνον. Μοιάζει αμφίβολο και πάντως όχι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να παραστεί.
Ειδικά από τη στιγμή που το καραμανλικό στρατόπεδο μοιάζει, μετά την αποδοχή ή ανοχή που επέδειξε προς τον κ. Τσίπρα επί μακρόν, να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν αυτές μοιάζουν να υπονομεύουν τελικά την ίδια την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Αυτές οι αποστάσεις δείχνουν να ικανοποιούν την ηγετική ομάδα της ΝΔ, η οποία νιώθει δικαιωμένη από την τακτική που ακολούθησε από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα