Το ευρωπαϊκό κοστούμι του Σαμαρά

Το ευρωπαϊκό κοστούμι φορά από την Τρίτη το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο βασικός ομιλητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όπως λένε οι συνεργάτες του θα αξιοποιήσει για μία ακόμη φορά το χαρτί του πιο αξιόπιστου Έλληνα συνομιλητή στην Ευρώπη.
Η πρόσκληση προς τον Αντ. Σαμαρά έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον για τη στάση που τηρούν οι χριστιανοδημοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Αθήνα καθώς το κλίμα μοιάζει να βαραίνει πολύ για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές και τους επικεφαλής του ΕΛΚ, να δώσει σαφές στίγμα τόσο για τις δικές του προθέσεις έναντι της κυβέρνησης αλλά και σαφές μήνυμα για την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατόν.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στο Στρασβούργο σε μία περίοδο που το σενάριο του Grexit βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων ΜΜΕ αλλά και στα χείλη κορυφαίων ευρωπαίων πολιτικών και αναμένεται να στείλει μήνυμα ότι ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει η Ελλάδα στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Η επίσκεψη Σαμαρά πραγματοποιείται, επίσης, λίγα μόλις 24ώρα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard επεσήμανε ότι «η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή», και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα». Οι δηλώσεις Βέμπερ είχαν προκαλέσει, προφανώς, την οργή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιων στελεχών της ΝΔ. Επισήμως η Συγγρού δεν έλαβε αποστάσεις, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από το σύνολο των ευρωπαίων να στηρίξουν παραγωγικά την υπέρβαση του αδιεξόδου και την επίτευξη συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα