Η Συνδιάσκεψη τους… απομακρύνει

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να χρησιμοποίησε το βήμα της πρώτης προσυνδιάσκεψης στην Πάτρα για ολομέτωπη επίθεση κατά του Τσίπρα, αλλά το εσωκομματικό μέτωπο καλά κρατεί. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι εκ των αμφισβητιών απουσίαζαν και φρόντισαν με συνεντεύξεις τους να επαναφέρουν την απαίτηση για συνέδριο.
Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ ασχολήθηκε πρωτίστως με την κυβέρνηση. «Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υπενθύμισε ότι «κατά τη διακυβέρνησή μας ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων ή Grexit. Εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα». Όπως είπε «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας» συνέχισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η χώρα θα μπορούσε να βγει από την κρίση σε 1,5 χρόνο χωρίς τις δυσκολίες που πέρασε» σημείωσε και χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης ως «μαθητευόμενους μάγους» που ματαιώνουν ιδιωτικοποιήσεις. «Σε τρεις μήνες έφεραν την χώρα κοντά στο κακό, στα ελλείμματα και την ύφεση» συμπλήρωσε.
Το εσωκομματικό
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφές μήνυμα ότι ουδεμία διάθεση έχει να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ. Όμως η συζήτηση ξαναφούντωσε.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ρητώς επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής Συνεδρίου στο κόμμα για τα πάντα. Ο νεαρός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνέδεσε τον Σαμαρά με το… χτες, και ζήτησε να ανοίξει η κουβέντα για πρόσωπα, ιδεολογία και οργάνωση στο κόμμα. Ο Ευάγγελος Αντώναρος προκάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ, αφού δεν φοβάται να ζητήσει ο ίδιος την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.
Αυτά δημοσίως. Διότι, στο παρασκήνιο η Ντόρα Μπακογιάννη είναι επισπεύδουσα των διαδικασιών αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας ακολουθεί από κοντά ενώ οι διαβουλεύσεις μεταξύ ενός στενού πυρήνα βουλευτών και πολλών ακόμη επάλληλων κύκλων στελεχών είναι συνεχείς.
Η κοινοβουλευτική ομάδα, όπου και θα κριθεί εάν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης, μοιάζει τριχασμένη: κάποιοι ζητούν να κινηθεί η διαδικασία εδώ και τώρα, φοβούμενοι ότι εάν ο Αλ. Τσίπρας επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε το κόμμα θα πιεστεί περαιτέρω είτε, αν γίνει η έκπληξη, ο Αντ. Σαμαράς θα καταγράψει μία επίδοση που και πάλι θα κάνει δύσκολη την αποχώρησή του. Άλλοι θεωρούν ότι εφόσον υπάρξουν εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα, η Ν.Δ θα πρέπει να πορευθεί με τον Σαμαρά επικεφαλής και προκρίνουν χαμηλούς τόνους, καθώς αν στηθούν κάλπες αυτές θα γίνουν με λίστα. Η τρίτη μερίδα βουλευτών – υποστηρικτών του Προέδρου θεωρεί ότι ουδέν ζήτημα υπάρχει και το κόμμα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιπολίτευση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα