Μοναδικό ρεκόρ κοινωνικής προσφοράς

 

Με ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση υποδέχτηκε το Ηράκλειο Κρήτης, για τρίτη χρονιά, τους αγώνες πόλης RUN GREECE –5χλμ και 10 χλμ και παιδιών– που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη της WIND.

Η διοργάνωση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης τόσο από τους θεσμικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς φορείς της περιοχής αλλά κυρίως από τους δρομείς κάθε ηλικίας, έμπειρους αθλητές, ερασιτέχνες και μικρά παιδιά που πλημμύρισαν την πόλη και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WIND στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού.
Τις επιταγές με το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε φορέα παρέλαβαν η κα Δήμητρα Πραχάλη, διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και ο κος Παύλος Σημαντηράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή.

Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν δεκάδες κάτοικοι, επισκέπτες και τουρίστες της Κρήτης που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. Μαζί τους, η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους.

Την διοργάνωση χαιρέτησαν με την παρουσία τους ή ακόμα και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι φορείς της πόλης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στα 10χλμ των ανδρών νικητής ήταν ο Αμπντελαφέτ Ελ Αρφαουί με 33.13, ενώ στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίνα Αχλάτη με 45.46. Στα 5χλμ. η νίκη πήγε στον Θοδωρή Τσολάκη (16.11) και την Μαρίνα Μανιαδάκη (19.55), σε Άνδρες και Γυναίκες αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το Ηράκλειο ήταν η δεύτερη πόλη μετά τη Λάρισα από τις 6 που διεξάγεται το πρόγραμμα RUN GREECE όπου χιλιάδες δρομείς έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Επόμενοι σταθμοί του θεσμού τα Ιωάννινα στις 10/05, η Καστοριά στις 17/05, η Αλεξανδρούπολη στις 27/09 και η Πάτρα στις 11/10.

run greece WIND (2) run greece WIND (3)

Πάνω, στιγμιότυπο από την παράδοση των δυο επιταγών ποσού €2.000 σε κάθε ένα από τους δυο φορείς που στήριξε η WIND. Από αριστερά διακρίνονται: ο κ. Τάκης Πέρκιζας, ανώτερος διευθυντής Brand & Online της WIND Ελλάς, ο κ. Παύλος Σημαντηράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή, η κα Δήμητρα Πραχάλη, διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, ανώτερος διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς.

 

run greece WIND (5) run greece WIND (1) run greece WIND (4)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα