Κακή συμφωνία αναμένει το Ποτάμι

«Εμείς λέμε το εξής: ότι θα έχουμε μία κακή συμφωνία, γιατί έχει ακολουθήσει λάθος διαπραγματευτική τακτική η κυβέρνηση. Λέμε, όμως, ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η εναλλακτική θα είναι καταστροφική, αυτήν την στιγμή». Αυτή είναι η επίσημη γραμμή του Ποταμιού, την οποία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Δημήτρης Τσιόδρας.
«Η ρήξη ακούγεται και κάπως ηρωική, όταν τη λένε διάφοροι. Όμως, ρήξη θα πρέπει να ξέρουμε και τι σημαίνει», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ρήξη σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις και θα μπουν λουκέτα, ρήξη σημαίνει δραχμή και απώλεια πολύ μεγάλου ποσοστού του εισοδήματος».
Ερωτηθείς αν λέει ότι μπροστά στο μεγαλύτερο κακό το κόμμα του θα ψηφίσει τη συμφωνία, ο κ. Τσιόδρας απάντησε: «Προφανώς, για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στο ερώτημα αν αυτή είναι μια στάση με το βλέμμα στο μέλλον, ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού ανέφερε: «Δεν πρόκειται για στήριξη, πρόκειται για μία συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στην Ε.Ε. Όμως, ταυτόχρονα και δεν το συνδέουμε, ούτε το βάζουμε ως όρο, πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι όπως είναι. Πρέπει, είτε ο κ. Τσίπρας να φτιάξει μια καινούργια κυβέρνηση από αυτήν την Βουλή, ή αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αν δει ότι προσπαθεί και δεν γίνεται, ας πάει σε εκλογές, να προκύψει κάτι άλλο».
Να επιλέξει
Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Χανιά κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιλέξει: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη».
Επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε, πως το Ποτάμι «θα κατέβει μόνο του στις επόμενες εκλογές». Απορρίπτοντας εμμέσως σενάρια περί «ευρωπαϊκού μετώπου», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «έχουμε τη δική μας πορεία» και κατέληξε: «δεν θα συμπορευθούμε και δεν θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας ούτε για τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος, ούτε βέβαια για το ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα