Πουλούν 8χρονα σε εργοστάσια και οίκους ανοχής!

Για τους πάμφτωχους κατοίκους του Νεπάλ ο Εγκέλαδος είναι συνώνυμος του θανάτους της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, ωστόσο για κάποιους δουλέμπορους- αρπακτικά σήμαινε καλή μαγιά για φρικιαστικές μπίζνες.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ του Independent, σύμφωνα με το οποίο μικρά παιδιά ηλικίας έως και 8 ετών που έπεσαν θύματα του πρόσφατου φονικού σεισμού πριν από μερικές ημέρες σώθηκαν από τα χέρια σωματεμπόρων που πιθανότατα σκόπευαν να τα πουλήσουν ως σκλάβους του σεξ.

Στο σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η Lucy Clarke-Billings αναφέρεται ότι την υπόθεση έφεραν στο φως της δημοσιότητας ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που επέζησαν της καταστροφής είχαν μπει στο στόχαστρο δουλεμπόρων που σκόπευαν να τα πουλήσουν για εργασία σε κάτεργα και οίκους ανοχής. Αυτές δε οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνονται και από τις αρχές της Ινδίας οι οποίες ισχυρίζονται ότι διέσωσαν 26 παιδιά που προορίζονταν για καταναγκαστική εργασία.

«Έχουμε σώσει 26 παιδιά από τα νύχια των δουλεμπόρων τις τελευταίες 20 ημέρες και τα στείλαμε σε κέντρα αποκατάστασης», δήλωσε ο Sanjeev Kumar, ανώτερος αξιωματούχος Εργασίας στην περιοχή East Champaran της Μπιχάρ.

Το πώς στήθηκε η φάμπρικα του trafficking μοιάζει εξωφρενικό αλλά εξηγήσιμο: υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες γονείς από φτωχά χωριά της βόρειας Ινδίας, είχαν μεταναστεύσει πριν από τον σεισμό ως εργάτες στο Νεπάλ. Μετά, λοιπόν, τη βιβλική καταστροφή αυτοί οι γονείς φέρονται να πείστηκαν πολύ εύκολα από σωματέμπορους (σ.σ. που είχαν παρουσιαστεί ως μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων) ότι η «παραχώρηση» των παιδιών τους θα τα οδηγούσε τα ανήλικα σε ένα καλύτερο μέλλον με άνετες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η αλήθεια, όμως, ήταν άλλη: Τα παιδιά απάγονταν με προορισμό ένα εργοστάσιο κατασκευής τσαντών στη Βομβάη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα 28 ανήλικοι εργάτες διασώθηκαν από ένα εργοστάσιο ενδυμάτων στο βόρειο-δυτική πόλη Ludhiana όπου αμείβονταν με περίπου 150 ρουπίες (σ.σ. 1,5 λίρα!) την εβδομάδα για ράβουν μπλουζάκια T-shirts.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ σκότωσε περισσότερους από 8.600 άνθρωποι και κατέστρεψε αγροτικές περιοχές, προκαλώντας στρατιές εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων.

«Μετά την καταστροφή του Νεπάλ, ο φόβος των παιδιών και των γυναικών να πέσουν θύματα των συμμοριών των σωματεμπόρων έχει αυξηθεί κατακόρυφα και υπό αυτές τοις συνθήκες βρισκόμαστε σε συνεχή επιφυλακή κατά μήκος της οριογραμμής Ινδίας-Νεπάλ προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις» λέει ο Sanjeev Kumar.

«Τα κορίτσια βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου εμπορίας και σεξουαλικής κακοποίησης, και για αυτό θα πρέπει να προστατευτούν» είπε εξάλλου η Anuradha Koirala, ιδρύτρια της Maiti Nepal, μιας οργάνωσης που αντιμάχεται την εμπορία ανθρώπων. Η Koirala είπε, επίσης, ότι η οργάνωσή της είχε αυξήσει τη δραστηριότητα παρακολούθησης που διενεργεί στην «επίφοβη» οριογραμμή του Νεπάλ με την Ινδία.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν από καιρό στοχοποιηθεί ως «εμπορεύματα» από διακινητές ανθρώπων στην περιοχή των Ιμαλαΐων, την ίδια ώρα που οι αντίστοιχες εκτιμήσεις του ΟΗΕ κάνουν λόγο για 15.000 άτομα τα οποία διακινούνται κάθε χρόνο παράνομα σε οίκους ανοχής στο εξωτερικό, κυρίως στην Ινδία, αλλά και στη Νότια Κορέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα