Η «συμμορία της δραχμής» και οι κολαούζοι

Ακόμη και οι πιο αδαείς έχουν πλέον πειστεί ότι Αλέξης Τσίπρας και ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρυφή ατζέντα και ο βασικός τους στόχος είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για τον ελληνικό λαό.
Ημέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι η περιβόητη περήφανη διαπραγμάτευση ήταν μία επικοινωνιακή φούσκα. Ουδέποτε ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο να συμφωνήσουν με τους εταίρους. Μόνιμα από το Μαξίμου έριχναν όλες τις ευθύνες στους ξένους, ενώ με ευκολία που θα ζήλευε και ο Λαβρέντι Μπέρια (ο εκ δεξιών του Στάλιν) ανακαλύπτουν εχθρούς. Έτσι έχουμε φθάσει στο να θεωρούνται εχθροί της πατρίδας όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Και φυσικά με γκεμπελίστικες μεθόδους ρίχνουν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους, καθηγητές με τη δικαιολογία ότι δεν βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση.
Και βέβαια, οι Ταλιμπάν της Κουμουνδούρου σε καθημερινή βάση ασχολούνται με το πώς να τρομοκρατούν με χυδαίο τρόπο όσους έχουν διαφορετική γνώμη.
Όμως, αποδεικνύεται ότι όλοι αυτοί επί της ουσίας αποτελούν τη «συμμορία της δραχμής». Όλο αυτό ήταν σχέδιο για να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα. Και τη “συμμορία της δραχμής” με βάση τα όσα έχουμε δει το πεντάμηνο από τις 25 Ιανουαρίου απαρτίζουν οι Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Πάνος Σκουρλέτης.
Σε ρόλους πρωτοπαλίκαρων λειτουργούν με διαρκείς παρεμβάσεις τους οι Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, ενώ σε ρόλο γκεστ σταρ προστέθηκε τελευταία ο Νίκος Ξυδάκης.
Φυσικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν απουσιάζει από τη “συμμορία της δραχμής”. Η πρόεδρος της Βουλής, έχοντας από δίπλα της το φερέφωνό της Ραχήλ Μακρή, έφτιαξε μέχρι κι επιτροπή αλήθειας για το χρέος, το οποίο το χαρακτήρισε επονείδιστο και κάλπικο. Κι όμως, μιλάμε για χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου το οφείλουμε σε κράτη.
Οι καμπάνες
Ας μην ξεχνούμε το πόσο τρελαμένος βγήκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Και αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας του εξηγούσε πως η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί πρόβλημα. Επίσης, ερωτηματικά προκαλεί η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζονται όσοι έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό. Χρήματα που με την επιστροφή στη δραχμή θα πολλαπλασιαστούν. Κάτι που ονειρεύονται όλοι οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά πολλά μηδενικά, ενώ σε μία καθημαγμένη χώρα θα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα και επιχειρήσεις, από μικρομεσαίους, οι οποίοι θα προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση.
Δικαιολογημένα είναι πολλοί αυτοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα. Διότι όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να διαλύεις μία χώρα, μόνο και μόνο επειδή έχεις ιδεοληπτικές εμμονές. Ίσως εάν ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με τη «συμμορία της δραχμής», βγάλει λαβράκια.
Οι κυβερνώντες, αφού διέλυσαν οριστικά την οικονομία της χώρας, προχώρησαν στο επόμενο στάδιο, που ήταν το δημοψήφισμα. Με τη βοήθεια των κολαούζων, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχουν φθάσει στο τελευταίο στάδιο του σχεδίου για την επιστροφή στη δραχμή.
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ξένοι ομιλούν πως θα εκλάβουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως «Ναι» ή «όχι» στο ευρώ, η “συμμορία” εξακολουθεί και κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντας πως θα διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση έναντι των δανειστών. Και αποφεύγουν να εξηγήσουν τι θα κάνουν τη Δευτέρα, όταν οι δανειστές αρνηθούν την οποιαδήποτε συζήτηση. Το σενάριο λέει ότι τους καταγγέλλουμε κι επιστρέφουμε στο εθνικό νόμισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα