Ζήτησε τον ουρανό με τα άστρα ο φραπεδόμαγκας

Λίγες ώρες πριν από το να κηρυχθεί η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας, καθώς όπως ανακοίνωσε κι επισήμως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, υπάρχουν κάποιοι από την παρέα του Μαξίμου που βάζουν τρικλοποδιές, ώστε να αποφευχθεί έστω και στο παρά ένα το μοιραίο.
Ο λόγος για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, που θεωρητικά έπρεπε λόγω ηλικίας να είναι ο πλέον μετριοπαθής για να ηρεμεί τα νιάτα του Μαξίμου. Αντίθετα, υποδαυλίζει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από πολλούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος, να υπογραφεί η συμφωνία.
Κι όμως, ο «φραπεδόμαγκας της Αίγινας» με δήλωσή του ζητά να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν την ίδια πρόταση ως καινούργια και κάλεσε τους εταίρους να σταματήσουν την προπαγάνδα.
«Επιτέλους οι ‘εταίροι’ θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια; Αν θέλουν να συμβάλουν σε λύση, μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει:
• Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις,
• Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού,
• Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ),
• Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους,
» Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί».

Ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά, ότι ίσως λόγω της ηλικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη, να λησμόνησε να προσθέσει στην λίστα των αιτημάτων και άλλα ζητήματα προς τους δανειστές. Όπως για παράδειγμα που δεν απαίτησε να πληρωθούν άμεσα και τοις μετρητοίς οι γερμανικές αποζημιώσεις. Ή να ζητήσει την προσάρτηση στην Ελλάδα της Κωνσταντινούπολης και της Β. Ηπείρου. Έτσι κι αλλιώς κι αυτά που απαίτησε στην επίσημη δήλωση του αποδεικνύουν ότι στην πιο κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα ο υπουργός Επικρατείας και μέντορας του πρωθυπουργού είναι σε άλλη… παραλία.

Προφανώς, ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία. Εκτός εάν έχει ως στόχο να παραδώσει στο ΤΑΙΠΕΔ τη βίλα του στην Αίγινα για να χρηματοδοτηθεί το κράτος. Εάν βέβαια μπορεί να πάει στην Αίγινα για να πιει τα κρασάκια του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα