«Πολιτικά ανίκανος ο Τσίπρας»

Παγκόσμιος έχει ανακηρυχθεί ο Αλέξης Τσίπρας που ούτε η παραίτηση πλέον δεν τον διασώζει επιβεβαιώνοντας εκείνους που ήδη προεκλογικά δήλωναν πως η πολιτική ανικανότητα του θα τον κάνει να φύγει με… ελικόπτερο.

Ακόμα και το δημοψήφισμα που θα μπορούσε να είναι η απόλυτη δημοκρατική έκφραση του λαού, αποδεικνύεται πλάνη με το Συμβούλιο της Ευρώπης να αδειάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό για ακόμα ένα θέμα.

Χαστούκια τρώει και από τα άλλοτε πρωτοπαλίκαρά του που τώρα κάνουν τον σταυρό τους να συμβεί κάποιο θαύμα. «Tρέμω τη στιγμή που οι δανειστές θα αρχίσουν να ενεργοποιούν τις ρήτρες που προβλέπουν οι δανειακές συμβάσεις» είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος σημειώνει πως «ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να κλείσει οπωσδήποτε η συμφωνία και αν ικανοποιεί αυτή η συμφωνία να ανακληθεί άμεσα το δημοψήφισμα».

Την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως όλη η ευθύνη ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση ενώ κύκλοι των Βρυξελλών ξεκαθαρίζουν πως δεν μπορούν να κάτσουν εκ νέου στο τραπέζι με έναν ανυπόληπτο πολιτικό ο οποίος συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά.

Δριμύτατη είναι και η επίθεση που δέχθηκε από τον αρθρογράφο του Reuters Χιούγκο Ντίξον. Κατά τον δημοσιογράφο ο Αλέξης Τσίπρας «ενέδωσε τόσο αργά, που το πρόγραμμα πλέον δεν είναι διαθέσιμο, καθώς οι πιστωτές δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να εφαρμόσει ό,τι υπογράφει και πιθανότατα δεν θα βιαστούν να προχωρήσουν σε συμφωνία.

Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει την εξής τριπλή επιλογή, λέει ο Ντίξον: Είτε να ακυρώσει το δημοψήφισμα (χωρίς όμως να έχει συμφωνία) είτε να ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του «ναι» (και πάλι χωρίς συμφωνία), είτε να παραμείνει στο «όχι».

Ο Χιούγκο Ντίξον προβλέπει επίσης ότι οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν για κάποιο ακόμα διάστημα, και «δεδομένων όλων αυτών, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Τσίπρας θα φτάσει ποτέ σε συμφωνία με τους πιστωτές. Πιθανότατα θα εκδιωχθεί, αφήνοντας τη δουλειά αυτή σε όποιον τον διαδεχθεί».

Σχολίασε δε πως η ανικανότητα και η έλλειψη ορθής κρίσης από τον Αλέξη Τσίπρα «κόβουν την ανάσα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα