«Σε πανικό οι δανειστές που χρεοκοπήσαμε»

Το μέτρο πλέον έχει χαθεί σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την ημέρα που όλοι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και το γεγονός ότι οι τράπεζες θα μένουν κλειστές με τα ασφαλιστικά ταμεία να αδυνατούν να πληρώσουν τις συντάξεις, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης φαίνεται ότι ζει σε άλλο πλανήτη.
Έτσι εμφανίστηκε στην κομματοκρατούμενη ΕΡΤ κι εκτίμησε ότι οι δανειστές βρίσκονται σε πανικό λόγω της μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ. «Οι δανειστές πολλά μπορούν να χάσουν, ήδη δεν πήραν τη δόση στο ΔΝΤ και τους έχει πιάσει πανικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φυσικά ο κ. Στρατούλης αγνοεί, ή μάλλον πιο σωστά παραπληροφορεί τους πολίτες ότι με βάση τις δανειακές συμβάσεις μπορούν να απαιτήσουν όλο το ποσό και βέβαια η Ελλάδα ακόμη και εάν αλλάξει νόμισμα θα αποπληρώσει το χρέος της σε ευρώ εις το διηνεκές. Και φυσικά από την συναλλαγματική διαφορά θα αποπληρώσει πολύ περισσότερα.
Ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος είναι από αυτούς που πιέζουν αφόρητα τον Τσίπρα για το δημοψήφισμα και είναι εκ των ηγετικών στελεχών του λόμπι της δραχμής κάλεσε τους πολίτες να δείξουν αλληλοβοήθεια για να φτάσουμε στο δημοψήφισμα και εκεί να πουν το «μεγάλο Όχι». Ο Στρατούλης κατήγγειλε μάλιστα πως «οι πιστωτές διεξάγουν πολιτικοοικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας» και κάλεσε τον λαό να αντισταθεί όπως έκανε απέναντι στα τανκς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα