Πογκρόμ στα ΜΜΕ

Ως το κερασάκι στην τούρτα της διαπλοκής υποδέχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ την στάση των ηλεκτρονικών και όχι μόνο ΜΜΕ κατά την διάρκεια της εβδομάδας πριν από το δημοψήφισμα.

Το κυβερνητικό κόμμα δεν έχει κρύψει την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν κυρίως τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας – με μικρές εξαιρέσεις όπως σημειώνεται- κατηγορώντας τα για προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο Νίκος Παππάς έχει σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα πλέον το νομοσχέδιο για τις συχνότητες καθώς εκτιμάται ότι ελάχιστοι από τους σημερινούς παίκτες θα μπορούν να μπουν και πάλι στο «παιχνίδι» και να διατηρήσουν τα δίκτυα τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως οι καναλάρχες που στερούνται ρευστού θα επιχειρήσουν μέσω του τραπεζικού δανεισμού να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και ήδη εργάζονται προς την κατεύθυνση αποκλεισμού τους από αυτόν. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ο τραπεζικός δανεισμός ήδη έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί».

Η οργή του Μεγάρου Μαξίμου αφορά και τα ιντερνετικά ΜΜΕ, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιθώρια παρέμβασης είναι περιορισμένα καθώς πρόκειται για ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία δεν εμπλέκεται το δημόσιο όπως στην περίπτωση των τηλεοράσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα