Αθώος ο Μαρινάκης

Νέα δεδομένα δημιουργούνται πλέον τόσο στην Σούπερ Λιγκ, όσο και στον δήμο Βόλου, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε ότι αφορά την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όταν μετά την έρευνα της Πόπης Παπανδρέου είχαν προφυλακιστεί ο Αχιλλέας Μπέος και είχε ασκηθεί δίωξη στον Β. Μαρινάκη και σε άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες..
Το Συμβούλιο Εφετών αποδέχθηκε καθ’ ολοκληρία το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου. Κάτι που σημαίνει ότι παύει η δίωξη από κάθε κατηγορία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ θα καθίσουν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες αρκετοί μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μπροβήλος.
Όπως αναφέρεται στο ογκωδέστατο πόρισμα Πούλιου, και το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το πόρισμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν στοιχειοθετείται δίωξη με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από το στάδιο της ανάκρισης.
Αντίθετα δεν αποφεύγουν το εδώλιο ο Μπέος, ο Μποροβήλος και άλλοι. Όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργείται τεράστιο ζήτημα για του δύο συγκεκριμένους. Μόλις καθαρογραφεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο γενικός γραμματέας Περιφερειών θα πρέπει να θέσει σε αργία από τα καθήκοντα του τον Μπέο από δήμαρχο Βόλου, ο οποίος βέβαια έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας μόλις ετοιμαστεί η διαπιστωτική πράξη, σε ένα μήνα περίπου, αλλά και δικαίωμα αναίρεσης του βουλεύματος στον Α.Π.
Όσο για τον Μποροβήλο δημιουργείται ζήτημα για την Σούπερ Λιγκ, καθώς δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της με βάση το νόμο 2725 άρθρο 3, περί κωλυμάτων. Και ο Μποροβήλος αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης και αναστολής, όπως φυσικά και οι άλλοι 93 κατηγορούμενοι που με βάση το βούλευμα θα καθίσουν στο εδώλιο.
Οι υπόλοιποι
Μεταξύ των υπολοίπων που θα δικαστούν είναι οι Γιώργος Τσακογιάννης (είχε προφυλακιστεί), ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (ποδοσφαιριστής, προτείνεται η παραπομπή του σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση), ο Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), ο Νίκος Παντέλης (προπονητής), ο Γιάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού), ο Αντώνης Μανίκας (προπονητής), ο Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ), ο Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής), ο Δημήτρης Μπάκος (ιδιοκτήτης Αστέρα Τρίπολης), ο Γιώργος Γρηγορόπουλος (πρώην πρόεδρος Καλαμάτας),ο Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης (μεγαλομέτοχος Διαγόρα), ο Μάκης Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής), ο Κώστας Μενδρινός (ποδοσφαιριστής), ο Μιχάλης Κουντούρης (πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού), ο Χρήστος Κανελλάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός), ο Γιώργος Σέγκος (πρώην διαιτητής), ο Νύκταρης Ηρακλής (αφανής παράγοντας του ΟΦΗ), ο Αλέκος Βοσνιάδης (προπονητής), ο Θοδωρής Σαββάκης (ιδιοκτήτης Πανθρακικού), ο Δημήτρης Τζελέπης (πρόεδρος Πανθρακικού), ο Κώστας Χαραλαμπίδης (πρώην πρόεδρος Ιωνικού), ο Aπ. Δαϊλάκης (μέλος Δ.Σ. Δόξα Δράμας), ο Θανάσης Σάμιος (πρώην πρόεδρος Δόξας Δράμας), ο Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), ο Παπαδόπουλος Γιάννης (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ), ο Νικόλαος Χάλκος (πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης), ο Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος Αετού Σκύδρας), ο Βασίλειος Αδαμάκης (πρόεδρος Εθνικού Αστέρα), ο Γεώργιος Πράττος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), ο Γεώργιος Βαρουτσίκος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), ο Γεώργιος Τόρης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου) κ.ά.
Απαλλάσσονται
Με βάση το πόρισμα Πούλιου, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσει από κάθε κατηγορία 59 αθλητικούς παράγοντες, που είχαν αρχικά κατηγορηθεί. Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι και οι ακόλουθοι: Κανελλόπουλος (δικηγόρος), Καλογιάννης (πρόεδρος Football League), Γιάχος (διαιτητής), Λιμπάντζης (πρώην πρόεδρος Κέρκυρας), Σαλαμαστράκης (ποδοσφαιριστής), Ρέγιες (ποδοσφαιριστής), Γκούτμαν (ποδοσφαιριστής), Τρύφωνας (παλαίμαχος διαιτητής), Καλόποπουλος (παλαίμαχος διαιτητής), Γιάννης Σπάθας (παλαίμαχος διαιτητής), Γεωργιάδης ΓΧ (προπονητής ΠΑΟΚ), Λυράκης (πρώην γενικός διευθυντής Λάρισας), Παντελίδης Σάββας (προπονητής), Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (διαιτητής), Φυντάνης (προπονητής), Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (διαιτητής), Στέλιος Σφακιανάκης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Ντίτσος (διαιτητής), Τσακίρης Κων/νος (πρώην πρόεδρος Πανιωνίου), Γιαννόπουλος (πρώην τιμ μάνατζερ Ολυμπιακού Βόλου) και οι Αρφάνης, Σπάρταλης, Μουστάκας, Φασουλής, Αρβανιτάκης, Οικονομίδης, Παπασταθόπουλος Λεωνίδας, Καλυβίτης, Αλβέρτης, Ανδρέου, Πουλουγούρης, Κωστουλέας, Ηλιόπουλος, Βερρής, Κουτσουμπού, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Ντούμος, Παπαδόπουλος Αν., Παπαδόπουλος Κ., Καμπουράκης, Σαλευρής Κ., Μπιτούνης, Πηρούνιας Σ., Κητζίδης, Ντάγκας, Τσελεκίδης, Στεφανίδης, Μερτύρης, Πουργούρης, Μάραμα Αλμπέρτο, Φακλής, Κοτσαύτης, Μαρουλής, Κοτσογιάννης, Μπούκης, Κιοτζένης, Μασούρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα