Βάζουν στο κάδρο και τον Τσίπρα

Δικαιωμένοι νιώθουν για τις αποκαλύψεις του έπους Βαρουφάκη στο Ποτάμι. Και αυτό διότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης είχε αποκαλύψει στη Βουλή τα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών. Τότε η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να τον απειλήσει ακόμη και με προσφυγή στην δικαιοσύνη. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι ποιούν τη νήσσα.
Γι’ αυτό και στην Σεβαστουπόλεως βάζουν πλέον στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του. Καλούμε ξανά τον κ. Τσίπρα να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό:
– Ήταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή;
Απαντήσεις πρέπει να δώσουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς. Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται».
Ο Θεοχάρης
Ο ίδιος ο Θεοχάρης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για μεθόδους παρακράτους που μετέρχονται κρατικοί λειτουργοί-όταν χρησιμοποιούν πόρους τους Κράτους για σκοπούς άλλους από τους νόμιμους.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρθηκε σε μη θεσμική μυστικότητα που καταδεικνύει άλλους σκοπούς και δεν έχει σχέση με τα εναλλακτικά σχέδια που εκπονεί θεσμικά το Κράτος με τρόπο ορθολογικό. Άραγε- είπε -μήπως αυτό που παρακολουθήσαμε επί έξι μήνες ήταν η προσπάθεια να εφαρμοστεί το plan B και κατόπιν αποτυχίας του οδηγηθήκαμε στη συμφωνία;
Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε σχετικά με την καταγγελία που ο ίδιος είχε κάνει για το σχέδιο της δραχμής, ότι τα στοιχεία προέρχονταν από άλλη πλευρά της Ομάδας και συγκεκριμένα από υπαλλήλους άλλων Υπουργείων, οι οποίοι έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος τελικά, μήπως επρόκειτο όχι για μια Ομάδα στο ΥΠΟΙΚ, αλλά για περισσότερες που λειτουργούσαν σε διαφορετικό επίπεδο. Ωστόσο, όπως είπε δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες του σχεδίου, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κινούνται στα όρια της φάρσας.
Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε, ότι θα μπορούσε κανείς να μιλήσει με διαφορετικούς όρους για την ανάγκη του να μιλάει συνεχώς και να διαψεύδει τον εαυτό του. Με τα λεγόμενά του εμπλέκει τον Πρωθυπουργό, διότι επικαλείται ότι ενεργούσε κατ’ εντολή του. Εκτίμησε ότι είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός, ότι η Δικαιοσύνη επιδεικνύει αντανακλαστικά για το θέμα, διότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για προθέσεις ή για πράξεις. Θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό να σκεφτεί κανείς, ότι τα στοιχεία των φορολογούμενων πολιτών βρίσκονται σε κάποιο αρχείο ενός λάπτοπ, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα