Η «Βαρουφακειάδα» στο “εδώλιο” (…της Βουλής και της Θέμιδας)

ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

Τελειωμό δεν έχουν οι μυθιστορηματικού τύπου αποκαλύψεις για τον υπουργικό βίο και την πολιτεία του Γιάνη Βαρουφάκη, με την υπόθεση να αποκτά πλέον και δικαστική χροιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δικογραφία που σχετίζεται με τον τέως υπουργό Οικονομικών βρίσκεται πλέον στη Βουλή, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον φάκελο με τις μηνυτήριες αναφορές του επικεφαλής του κόμματος «Τελεία», Απόστολου Γκλέτσου, και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, οι οποίοι κατηγορούν τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαβίβαση της εν λόγω δικογραφίας στη Βουλή έγινε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος (σ.σ. «Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο:
Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει(…)»).

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι δικογραφίες δεν αφορούν το plan B του κ. Βαρουφάκη και τα σχέδιά του για υποκλοπή-«χακάρισμα» των ΑΦΜ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, καθώς αυτές υποβλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται άμεσα να διαβιβαστούν με τη σειρά τους στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στο συνοδευτικό σημείωμα που υπογράφει η κα. Κουτζαμάνη αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Προς την Κα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
δια
του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

»Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία “Τελεία”, κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων,

»β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 “Ποινική Ευθύνη Υπουργών”, λόγω αρμοδιότητάς σας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη»

Εξάλλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκαν σήμερα και νέες μηνυτήριες αναφορές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, με την δικαστική… μπάλα να παίρνει και τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενα (με συγκεκριμένη γνώση και ρόλο) στην υλοποίηση του αποκαλούμενου λεγόμενου «Plan B».

Για την ιστορία να πούμε ότι την μία εκ των αναφορών υπογράφουν 5 δικηγόροι (Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου) και αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα της πολύκροτης κατά πως φαίνεται υπόθεσης. Οι μηνυτές ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από τον επίσης δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στρέφεται ξανά κατά του Γ. Βαρουφάκη και αφορά στο επίμαχο σχέδιο που αποκάλυψε η «Καθημερινή» και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα