Επίθεση «φιλίας» στους αγρότες

Οι αγρότες παραδοσιακά αποτελούσαν για το ΠΑΣΟΚ μία από τις κολώνες του. Ήταν ένας προνομιακός κλάδος, ο οποίος προσέφερε τα μάλλα στις εκλογικές νίκες του Κινήματος. Τώρα οι περισσότεροι εκ των αγροτών λόγω του μνημονίου και της λιτότητας στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι χαμένοι για το ΠΑΣΟΚ.
Με αυτό το σκεπτικό η Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας από τις επισκέψεις σε Λάρισα και Κοζάνη θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου και να δείξει στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ότι πλανήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα, αλλά το σημαντικότερο αγνοεί το πώς θα εκμεταλλευτεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η κ. Γεννηματά βέβαια με την επίσκεψη της σε πρότυπες συνεταιριστικές ομάδες θέλει να στείλει το μήνυμα, ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στέκεται στο πλευρό των αγροτών, αλλά θα κάνει ότι είναι ανθρώπινο δυνατό για να στηρίξει την καινοτομία. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα κι εκείνες του «ΘΕΣγάλα». Το απόγευμα μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ είχε συζήτηση με αγρότες στην πλατεία Δημαρχείου στα Σέρβια Κοζάνης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ: «Η ανάταξη της οικονομίας μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση. Βασικός πυλώνας του αναγκαίου σύγχρονου εθνικού παραγωγικού σχεδίου αποτελεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας.
Το ΠΑΣΟΚ που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη στήριξη της υπαίθρου και του αγροτικού κόσμου ανταποκρίνεται ξανά στην ευθύνη να σηματοδοτήσει τις αναγκαίες αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου».
Αντιδράσεις
Στο μεταξύ η συνεχιζόμενη κυβερνητική κρίση έχει προκαλέσει νεύρα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, Μάλιστα τη σκέψη του να μην υπερψηφίσει ξανά τα επόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τονίζοντας μάλιστα ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι βουλευτές προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
«Σκέφτομαι να μην ξαναψηφίσω κυβερνητικό νομοσχέδιο, ακόμη και την συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή. Ας πάρουν την ευθύνη οι κυβερνητικοί βουλευτές κι ας περνάνε τα σχέδια νόμου με 110 ψήφους. Θα λάβει τέλος ο ρόλος της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Έχουμε διάθεση να σταματήσουμε αυτή τη γελιοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι στις επιλογές του είναι το παρών ή η αποχή.
«Είναι μια σκέψη, η οποία εκφράστηκε από βουλευτές, όπως ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκος, ο κ. Δριβελέγκας και ο κ. Κωνσταντινόπουλος αμέσως μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι η ίδια σκέψη υπάρχει και σε βουλευτές και της ΝΔ και του Ποταμιού, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα