Αλλεπάλληλες συναντήσεις

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα οι δηλώσεις στελεχών της κεντροδεξιά που ζητούν να επανακάμψουν στη Ν.Δ. Κάτι που από την μία καταγράφεται στα υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά από την άλλη δημιουργεί γκρίνιες από τους ήδη υπάρχοντες.
Γι’ αυτό και συνεργάτες του πρόεδρου της Ν.Δ. σπεύδουν να ανάψουν κόκκινο σχετικά με όσους θέλουν να επιστρέψουν και φροντίζουν να το δηλώνουν. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις – κυρίως στο γραφείο του στη Βουλή – με πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με «καραμανλικό» πρόσημο αλλά όχι μόνον, αλλά και με στελέχη εκτός γαλάζιων τειχών. Την Τρίτη, είχε μακρά συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος ήταν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και στις εκλογές του 2012, αλλά είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαριέττα Γιαννάκου, με την οποία αναμένεται να υπάρξει σύντομα και συνάντηση.
Ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυνατότητα που έχει να συνομιλεί με όλες τις πτέρυγες της Ν.Δ. προκειμένου να άρει εντάσεις του παρελθόντος και να δώσει σήμα ενότητας της κεντροδεξιάς ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.
Οι πονοκέφαλοι
Δύο πονοκεφάλους απέκτησε πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών αλλά και των στελεχών επιθυμούν ο κ. Μεϊμαράκης να παραμείνει πρόεδρος έως το συνέδριο της άνοιξης, υπάρχουν τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος που αντιδρούν στις επιλογές του. Οι δυο αυτές τάσεις αντιδρούν, ασθενώς βέβαια μέχρι στιγμής, τόσο με την επιμονή Μεϊμαράκη για στήριξη στην κυβέρνηση, όσο και την εμφανή του στροφή προς τον κεντρώο χώρο.
Εκφραστές αυτών των διαφωνιών βουλευτές της λεγόμενης δεξιάς, όπως οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφορικά με την στάση της Ν.Δ. στη Βουλή αρκετοί βουλευτές θέτουν ως όριο της στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα την υπογραφή της συμφωνίας. Μετά, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, «καμία στήριξη δεν πρέπει να παράσχει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω βουλευτές δεν επιθυμούν να στηρίξουν κανένα από τα επερχόμενα νομοσχέδια, παρά το γεγονός ότι η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι ότι οποιοδήποτε νομοσχέδιο είναι στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων θα υπερψηφιστεί. «Άν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ για εμάς, ένα δεκανίκι, ένα στήριγμα» λένε αρκετοί εκ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα