Φουλ επίθεση το Ποτάμι

Δεν χάνουν την παραμικρή ευκαιρία στο Ποτάμι για να αντιπαρατεθούν και να ασκήσουν σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση. Και δεν είναι μόνο η οικονομική πολιτική, όπου λόγω της αδράνειας του πρώτου εξαμήνου του 2015, η χώρα βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Αλλά και για διάφορα θέματα που καίνε την κοινωνία.
Έτσι από την Σεβαστουπόλεως με αφορμή την έρευνα του ΙΟΒΕ εξεδόθη μία σκληρή ανακοίνωση, όπου γίνεται αναφορά στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η οικονομία γκρεμίζεται και στην κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για το κόμμα τους», αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος, με αφορμή την τελευταία Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με το Ποτάμι, τα στελέχη «του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν άλλες έγνοιες. Ίντριγκες εσωκομματικές, ιδεοληψίες και αγωνία για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους». Τονίζουν ότι, βάσει της έρευνας, προβλέπεται ότι σχεδόν όλοι οι οικονομικοί δείκτες θα επιδεινωθούν εντός των επόμενων 12 μηνών. Και συγκεκριμένα: «Προβλέπεται μείωση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση και αύξηση της ανεργίας λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών και μείωσης της ζήτησης. Πτώση αναμένεται και στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες και τις κατασκευές. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό, ενώ η ανασφάλεια σφαγιάζει το Χρηματιστήριο». Από τη Σεβαστουπόλεως υπογραμμίζουν ότι με βάση τη γενικά δραματική οικονομική κατάσταση, ο κ. Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ήδη σημάνει «συναγερμό» στην κυβέρνηση προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ή, έστω, την προληπτική προετοιμασία έναντι των διαρκώς επιδεινούμενων προβλημάτων.
Αντιθέτως, καταγγέλλουν από το Ποτάμι, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου απασχολούνται με «το πώς θα διατηρήσουν τον έλεγχο στο κόμμα τους, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είχαν φροντίσει όταν διεκδικούσαν την εξουσία. Αλλά τότε τους ένωνε το ψέμα ότι με συνθήματα διορθώνεις την κρίση».
Για τους γιατρούς
Όμως και για το θέμα που προέκυψε με τους γιατρούς και τον ΕΟΠΠΥ ο Κ. Μπαγιώρτας, βουλευτής Λαρίσης και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας επισημαίνει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει περιγράψει το τελειότερο σύστημα υγείας στον κόσμο: ακόμα και σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δε χάνει ευκαιρία. Στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία για παράδειγμα που εκπονήθηκε προβλέπονται κρατικά ιατρεία παντού, κρατικά κέντρα υγείας, κρατικές ομάδες, κρατικός νέος εξοπλισμός κτλ. Πενήντα εννέα σελίδες περιγράφουν ένα φαραωνικό, αμιγώς κρατικό σύστημα που προϋποθέτει τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες διορισμούς και μερικά δισεκατομμύρια σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό όμοιο του οποίου δεν υφίσταται πουθενά! Πενήντα εννέα σελίδες καθαρής ουτοπίας χωρίς την παραμικρή αναφορά στο κόστος. Η λέξη κόστος δεν υπάρχει. Πουθενά! Ούτε μια φορά. Πεζές λεπτομέρειες που δηλητηριάζουν τον ιδεοληπτικό οραματισμό θα πει κάποιος. Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ περνά σε επίσχεση εργασίας επειδή οι γιατροί είναι απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια ακόμα, καθώς, όπως φαίνεται, το Υπουργείο εκτός από εκστασιασμένο με το όραμα μιας πανάκριβης, κρατικοδίαιτης Βαβέλ, είναι επίσης -φευ- άφραγκο. Και, όντας εκστασιασμένο, αδυνατεί να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα. Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη πληρώσει φόρο έναντι των οφειλομένων, συντηρούν πανάκριβο εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προσωπικό όντας απλήρωτοι και όπως όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες που είχαν και έχουν την ατυχία να έχουν παρτίδες με το αυτό το δημόσιο ατενίζουν με απόγνωση την επερχόμενη καταστροφή, έχοντας απέναντι τους μια κυβερνητική μηχανή που φαίνεται πως η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα δεν την ενοχλεί, αν δεν την επιδιώκει κιόλας. Είναι καιρός το υπουργείο υγείας να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων . Είναι καιρός να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Ας κάνει την αρχή από την μερική έστω εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ».
Πυρά στην Ζωή
Φυσικά στο Ποτάμι δεν πέρασε απαρατήρητη και η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις δηλώσεις Πανούση και Μάρδα. Έτσι σε ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται: «Είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται η κυρία Κωνσταντοπούλου την «τήρηση των αρχών πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας» όταν η ίδια, όποτε της δίνεται η ευκαιρία, καταστρατηγεί κάθε έννοια ευπρέπειας και δημοκρατικών αρχών. Είναι επίσης πρόκληση η Πρόεδρος της Βουλής να μιλάει για «εκφυλισμό» και «κανιβαλισμό» όταν ο δικός της δημόσιος λόγος είναι η επιτομή των παραπάνω. Πρόκειται για απύθμενο θράσος, για πλήρη έλλειψη αυτογνωσίας ή και για τα δύο μαζί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα