Χέρι-χέρι και στις διαιτησίες (με κουμπάρους)

ΛΑΡΚΟ  & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Γράφαμε σε άρθρο σε παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας με τίτλο «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ & ΛΑΡΚΟ, Βαδίζουν χέρι-χέρι (στα φέσια προς την ΔΕΗ)» για τις εντυπωσιακές «συμπτώσεις» που παρουσίαζαν οι ενέργειες των δύο αυτών εταιρειών όσον αφορά τη συσσώρευση και τη διαχείριση της εξόφλησης των χρεών τους προς τη ΔΕΗ, με πανταχού παρόντα τότε τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο (στη ΔΕΗ και το ΤΑΙΠΕΔ).

Θυμίζουμε ότι ο μέχρι και πριν δύο εβδομάδες πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ κ. Μπομπής ήταν όχι μόνο προσωπική επιλογή του κ. Αθανασόπουλου, που ήταν τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και φίλος του από τη μακροχρόνια κοινή τους επαγγελματική πορεία στον τομέα των αυτοκινήτων. Θυμίζουμε επίσης ότι συνδετικός κρίκος από νομικής άποψης μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν η δικηγόρος κα Τατιάνα Τσιρακοπούλου, η οποία ήταν μία από τις πρώτες συμβούλους που προσέλαβε η ΛΑΡΚΟ αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία της η διοίκηση που είχε ορίσει το υπό Αθανασόπουλο ΤΑΙΠΕΔ και η οποία κα Τσιρακοπούλου προηγουμένως ήταν υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Tι σύμπτωση!!!

Η ΔΕΗ λοιπόν, όπως και με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, έτσι και με τη ΛΑΡΚΟ συμφώνησε να παραπέμψει στη διαιτησία τη διαφορά τους ως προς την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε η τελευταία την περίοδο 01.07.2010 έως 31.12.2013. Η σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι ότι η απόφαση για παραπομπή σε διαιτησία της διαφοράς με τη ΛΑΡΚΟ λήφθηκε στις αρχές του 2015, αφού δηλαδή η ΔΕΗ είχε εν τω μεταξύ λάβει την ψυχρολουσία από τη σκανδαλώδη διαιτητική απόφαση της ΡΑΕ σε σχέση με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Έτσι, λοιπόν, αυτήν τη φορά συμφώνησε με τη ΛΑΡΚΟ σε διαιτησία κανονική, δηλαδή βάσει του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και όχι της ΡΑΕ.

Ήρθε λοιπόν η μέχρι προ ολίγων ημερών διοίκηση της ΛΑΡΚΟ του κ. Μπομπή και πρότεινε ως διαιτητή από την πλευρά της τον κ. Κουτζούκο, τον γνωστό «κουμπάρο» της διαιτησίας της ΡΑΕ μεταξύ ΔΕΗ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Ποια ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ από την «πονηριά» αυτή του πρώην διευθύνοντα συμβούλου τής –θυμίζουμε– κρατικής ΛΑΡΚΟ; Απλά παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από τη σχετική απαντητική επιστολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, την οποία και δημοσιεύουμε σήμερα:


Η ΔΕΗ έχει δημοσίως εκφράσει τη θέση της για το σκανδαλώδες αποτέλεσμα της διαιτησίας μεταξύ ΔΕΗ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Ο κ. Κουτζούκος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο σκανδαλώδες αυτό αποτέλεσμα.

Η ΔΕΗ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη για την απαιτούμενη αμερόληπτη και απροκατάληπτη στάση απέναντι της του κ. Κουτζούκου.

Ο ορισμός του κ. Κουτζούκου ως διαιτητή όχι μόνο δυναμιτίζει τη διαιτητική διαδικασία, αλλά επιπροσθέτους ενέχει και χαρακτηριστικά πρόκλησης εκ μέρους της ΛΑΡΚΟ.

Και βέβαια το ότι προτάθηκε ο κ. Κουτζούκος από τη ΛΑΡΚΟ του κ. Μπομπή και της κας Τσιρακοπούλου ως διαιτητής δεν ήταν αθώο. Θυμίζουμε ότι η διαιτητική απόφαση της ΡΑΕ για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ έχει προσβληθεί νομικά από τη ΔΕΗ, ενώ διερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Τι πιο «βολικό» λοιπόν για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ η ύπαρξη μιας ακόμη διαιτησίας με παρόμοιο θέμα, στην οποία έχει γίνει αποδεκτός ο «κουμπάρος» διαιτητής της διαιτησίας ΡΑΕ.

Αυτήν τη φορά, όμως, η ΔΕΗ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και αντέδρασε στον ορισμό του κ. Κουτζούκου, όπως αντανακλαστικά έδειξε και η κυβέρνηση με τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΛΑΡΚΟ στις 7 Αυγούστου και την αντικατάσταση της διοίκησης του κ. Μπομπή από τους κυρίους Μ. Ρένεση και Α. Ξενίδη, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου αντιστοίχως.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από την αγορά, η προκλητική συμπεριφορά του κ. Μπομπή στο θέμα της διαιτησίας με τη ΔΕΗ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην καρατόμησή του.

Και ένα υστερόγραφο στην υπόθεση που αφορά την εφημερίδα μας. Όταν γράψαμε σε άρθρα μας ότι η διαδικασία και το αποτέλεσμα της διαιτησίας της ΡΑΕ στην υπόθεση μεταξύ ΔΕΗ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ήταν σκανδαλώδης και ότι ο κ. Κουτζούκος δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη ότι είχε αμερόληπτη θέση, αφού είχε αποκρύψει την κουμπαριά του με το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Μυτιληναίου κ. I. Δεσύπρη, δεχτήκαμε βροχή αγωγών από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Τώρα που έρχεται και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και αναφέρει ακριβώς τα ίδια πράγματα, ο κ, Μυτιληναίος και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ άραγε θα καταθέσουν αγωγή και κατά της ΔΕΗ και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της;

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποδειχτεί (για άλλη μια φορά) ότι ο μοναδικός σκοπός αυτών των αγωγών της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και του κ. Μυτιληναίου εναντίον μας είναι η φίμωσή μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα