“Μου ζήτησε βοήθεια όταν ήταν απομονωμένος”

Σε δύο αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τεπισήμανε: ««Ο Τσίπρας μου ζήτησε προσωπικά να βοηθήσω όταν ένιωσε απομονωμένος από τους Ευρωπαίους» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με τον Γιούνκερ, αποκάλυψε ότι «Ο Γιούνκερ με ρώτησε αν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και του απάντησα θετικά, αν και δεν το πίστευα».
Παράλληλα, επισήμανε πως ήταν καθοριστική η συμβολή του κόμματός του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.
«Το Ποτάμι άλλαξε το κλίμα πολέμου στην Βουλή. Φέραμε μία ευρωπαϊκή αρχή στην συνεργασία κομμάτων», ανέφερε.
Το Ποτάμι όπως ανέφερε ήταν το πρώτο που είπε ότι θα στηρίξει τη στροφή του κ. Τσίπρα χωρίς να κοιτάει το δικό του όφελος. «Εμείς θα λέμε ”ναι” εκεί που χρειάζεται για τη χώρα και ”όχι” όταν πρέπει», τόνισε.
Σχολιάζοντας το αίτημα της Προέδρου της Βουλής που ζητά τα πρακτικά από τη σύσκεψη, αποκάλυψε ότι με πρόταση του Ποταμιού, μετά από ένα σημείο της συζήτησης δεν υπάρχουν πρακτικά, προκειμένου όπως ανέφερε να μπορεί να γίνει πιο ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση.
Σε ότι αφορά τους εκλογικούς στόχους του Ποταμιού ο Θεοδωράκης τους καθόρισε σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 6%. “Για να αλλάξει η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία του 51% της κοινωνίας”. Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως “μπαίνοντας στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι ικανός να συνεργαστώ και με τον διάβολο αν αυτό είναι καλό για τη χώρα” και χαρακτήρισε ως “ύβρις”, τις θέσεις του πρωθυπουργού για τις συνεργασίες, όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του συνέντευξη.
Κληθείς να σχολιάσει το μνημόνιο, τόνισε πως έχει πολλές αδυναμίες “γιατί έγινε άρπα κόλλα”, και επιδέχεται βελτιώσεων σε θέματα όπως των αγροτών και των φόρων, αλλά όπως τόνισε, δεν είναι μία καταστροφική συμφωνία. Χαρακτήρισε το μνημόνιο ως “τον τελευταίο οδικό χάρτη” και διευκρίνισε πως εάν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Επιτιθέμενος προσωπικά στον απερχόμενο Πρωθυπουργό, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «δεν έχει υπάρξει ανάλογο παράδειγμα στην πολιτική ιστορία, μόλις λίγους μήνες μετά τη σαρωτική του επικράτηση, να ομολογεί ότι όλες οι επιλογές του ήταν σκάρτες».
«Κάνουν ένα λάθος αυτοί που μας κατατάσσουν στα συστημικά κόμματα. Εμείς δεν ήμασταν στο πάρτι. Εμείς δεν ήμασταν στα γραφεία της διαπλοκής και της διαφθοράς. Εμείς ήρθαμε μετά τα μνημόνια, δεν ήμασταν κόμμα των μνημονίων. Δεν ήμασταν οι κληρονόμοι που τα βρήκαμε όλα έτοιμα» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα