Παράταση σε εφορία και ΙΚΑ

Δυνατότητα πληρωμής μέχρι 30/09/2015 δίνει το ΙΚΑ προς τους οφειλέτες, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών που λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking.

Στην ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τονίζει ότι αναγνωρίζει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν -λόγω και της μη εξοικείωσης των περισσότερων οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες- και γι’αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους εν λόγω οφειλέτες να διατηρήσουν τη ρύθμιση και να καταβάλουν με τον ορθό τρόπο τις οφειλές τους μέχρι την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου. Για λόγους ίσης μεταχείρησης, αυτή η δυνατότητα παρέχεται και σε όσους για οποιαδήποτε αιτία δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης. Ξεκαθαρίζεται ότι μετά το πέρας και αυτής της προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση.

Δηλώσεις

Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.

Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η παράταση ως και τις 30 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που έληγε στις 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (έχει υποβληθεί έως σήμερα το 92% των δηλώσεων) παραμένει η 31.08.2015, ημέρα Δευτέρα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα