«Όχι» σε όλα για την τιμή των όπλων

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Κακό ξεκίνημα έχει κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως κομματάρχης πλέον, με δηλώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ. Με θέσεις που λένε σε όλα… «όχι», αλλά δεν παρουσιάζουν μια πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα, διεκδικεί ψήφους αντιμνημονιακούς επιχειρώντας να καλύψει το κενό που άφησαν η Κουμουνδούρου και οι ΑΝΕΛ, αλλά και να κερδίσει έδαφος έναντι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Η Λαϊκή Ενότητα διεκδικεί όμως και εκείνους που ελπίζουν ότι διατηρώντας τη ζωντανή μπορούν να συγκροτήσουν έναν πυρήνα για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ και μια ενιαία αριστερά. Μόνο που το σχέδιο πάσχει στην ουσία.

Αν και τα τελευταία χρόνια ο Π. Λαφαζάνης έχει αναφερθεί πολλές φορές στο Σχέδιο Β΄, μέχρι σήμερα δεν κατάφερε ποτέ να το παρουσιάσει. Ούτε όταν ο Αλέξης Τσίπρας στην κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κάλεσε όλους να θέσουν προς συζήτηση κάθε άλλη πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Αντί αυτού, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, με μια κλειστή εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας έγινε συζήτηση για… ριφιφί στο νομισματοκοπείο και σύλληψη του Γ. Στουρνάρα, τουλάχιστον όπως διέρρευσε.

Ακόμα και αυτήν τη στιγμή, η Λαϊκή Ενότητα το μόνο που έχει κάνει σαφές είναι πως η δραχμή παραμένει κορυφαία στις επιλογές της και μάλλον έχει αφήσει στον Κ. Λαπαβίτσα (υπέρμαχο αυτής της λύσης) να καταστρώσει το απαραίτητο σχέδιο.

Την ίδια ώρα, γίνεται εκστρατεία για να συγκεντρωθούν γύρω του δημοφιλή και προβεβλημένα στελέχη, που θα του εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή παρουσία στις κάλπες. Μόνο που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ακόμα και αμφιλεγόμενα πρόσωπα όπως η Ραχήλ Μακρή, η οποία ξάφνου ενστερνίζεται την αριστερά (στον βαθμό που την αντιλαμβάνεται) αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έστω και ως συνεργαζόμενη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα