Αναδρομικό χαράτσι στους τραπεζικούς υπαλλήλους

ΠΛΗΤΤΕΙ 42.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…

 

 

Έναν δυσάρεστο φθινοπωρινό μποναμά επιφύλασε σε περίπου 42.000 τραπεζικούς υπαλλήλους το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς οι εργαζόμενοι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούνται να πληρώσουν από 1.000 έως 1.200 ευρώ έκαστος (σ.σ. ανάλογα με το ύψος του μισθούς τους) και μάλιστα αναδρομικά. Ο λόγος; Εξαιρείται η εξαίρεση των τραπεζοϋπαλλήλων από την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς 1% υπέρ του ΟΑΕΔ.

Η εν λόγω εισφορά είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους από το 2011, τότε οι εργαζόμενοι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πήραν… απαλλακτικό, αλλά  τώρα το υπουργείο Εργασίας έκανε δεκτή σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και πλέον το χαράτσι θα βαρύνει με αναδρομική ισχύ και τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Το γεγονός ότι ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευκαταφρόνητο αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να βρει τρόπους ελάφρυνσης της «λυπητερής». Εν προκειμένω εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει η παρακράτηση του χαρατσιού σε δόσεις, τα δε τρέχοντα ποσά θα παρακρατούνται κανονικά από την αμοιβή του υπαλλήλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα