Συντάξεις και χρέος κρίνουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στην τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζήτησε η επικεφάλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από την Λϊμα του Περού όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο καθώς η θέση του Ταμείου για την δαιτηρησιμότητα του Χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και δημοσίευσε την τελευταία Εκθεση βιωσιμότητας.

Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η Κυβέρνηση της χώρας. Επεσήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋποθέση προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χωρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του Χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν το Χρέος της χώρας σε τροχιά βιωσιμότητας.

Επαφές για τα ανοικτά θέματα αυτά αναμένεται να έχει με την κα Λαγκαντ ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα