Casus belli για τους πράκτορες το χαράτσι στα τυχερά παιχνίδια

ΠΟΕΠΠΠ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Μια εβδομάδα απομένει μέχρι να υποδεχτούμε τον Δεκέμβριο και ο κατεξοχήν εορταστικός (κυρίως λόγω Χριστουγέννων) μήνας μόνο με χαρές και πανηγύρια δεν ξεκινάει για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Κι αυτό διότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του κλάδου αποφάσισαν η 1η Δεκεμβρίου να είναι η αφετηρία των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας σφόδρα στην απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να επιβληθεί πρόσθετος φόρος στα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται στα πρακτορεία τους.

«Καταστροφική απόφαση…»
Οι πράκτορες κάνουν λόγο για καταστροφική απόφαση, καθιστώντας σαφές ότι τη θεωρούν casus belli σε βάρος του κλάδου τους τη στιγμή μάλιστα «που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από την σημερινή κυβέρνηση –κατά δήλωση του κ. Τσίπρα– έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών».

Επιπρόσθετα οι πράκτορες θεωρούν ότι έπεσαν θύματα εμπαιγμού από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του συνδικαλιστικού οργάνου των πρακτόρων) μία ημέρα πριν κατατεθεί το σχέδιο νόμου που επέβαλε το φορολογικό τέλος, διαβεβαίωνε το προεδρείο των πρακτόρων ότι αναζητούνταν άλλα ισοδύναμα μέτρα!

Στη σκληρή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΠΟΕΠΠΠ) υπογραμμίζει εξάλλου ότι «η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη», ενώ οι συνέπειες από την επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια σταχυολογούνται σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ ως εξής:

-Είναι καταστροφική για τους πράκτορες (σ.σ. οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αν επιβληθεί ο φόρος κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία και ωθούνται στην ανεργία περί τους 6.000 εργαζόμενους).

-Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης.

-Θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος, λόγω πτώσης του τζίρου.

-Ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους «βαρόνους» του χώρου.

-Καθιστά ανακόλουθη της κυβέρνηση.

Πορεία στο ΥΠ.ΟΙΚ.
Υπό το πρίσμα των παραπάνω εξελίξεων, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου την Τρίτη 1/12/2015 με κάθοδο όλων των πρακτόρων στην Αθήνα και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα η ομοσπονδία των πρακτόρων προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων προκειμένου –όπως διατυμπανίζουν– να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους, να αποτρέψουν το κλείσιμο των πρακτορείων τους και να αποκαλυφθούν αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα