‘Τα δανεικά μας τελείωσαν”

 

Το πως αντιμετωπίζουν την πρωτοβουλία Τσίπρα για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο Ποτάμι φαίνεται και από την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης στο facebook.

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρά λόγια ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε χαρακτηριστικά: “Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ. Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.
Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους”.

Νωρίτερα κύκλοι της Σεβαστουπόλεως έλεγαν: Δεν πρόκειται να δώσουμε στήριξη στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική με τους διορισμούς ημετέρων, την απώλεια δισ. Ευρώ λόγω της ζημιάς των τραπεζών και τις επιλογές του στην Παιδεία”.

Το ασφαλιστικό

Σημειώνεται ότι το Ποτάμι με αφορμή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) που συνεδρίασε χθες για το ασφαλιστικό, τονίζει:

“Μετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα της επιτροπής σοφών, τη ρήτρα ανάπτυξης του κ. Κατρούγκαλου που εξελίσσεται σε ρήτρα εξαπάτησης των πολιτών, η κυβέρνηση παρακολουθεί ακόμη με ικανοποίηση τις διεργασίες για το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες περικοπές στις συντάξεις κι έρχονται ακόμη βαρύτερες που οφείλονται στις εγκληματικές καθυστερήσεις, σε ιδεοληψίες, λαϊκισμούς και ανεπάρκειες της κυβέρνησης.

Το ασφαλιστικό έχει ανάγκη γενναίων αλλαγών σαν αυτές που έχει προτείνει το Ποτάμι που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την αλληλεγγύη των γενεών. Ποιες είναι τελικά όμως οι συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση; Πότε θα τις δούμε επιτέλους; Και ποιος θα μας πει από την κυβέρνηση πόσα αλήθεια έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρόσφατη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;”.

Με τον Στουρνάρα

Χθες Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι δύο άνδρες συζήτησαν μόνοι, χωρίς συνεργάτες και φρουρούς, για περίπου δύο ώρες στο ρετιρέ του Μεγάρου της ΤτΕ τρώγοντας ψάρι και πίνοντας κόκκινο κρασί.

Οι δύο άνδρες που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας υπογράμμισαν την ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, δεδομένου ότι ο κίνδυνος, όπως συχνά επισημαίνει ο επικεφαλής του κόμματος, δεν έχει παρέλθει οριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε διεξοδική συζήτηση για το ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, καθώς είναι αρκετοί στο εξωτερικό που επιμένουν να αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έγινε λόγος για επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα