“Το άλλο με τον… Αλέξη το ξέρεις;”

Ενδεικτική της στάσης που σκοπεύει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενη πρόταση της σύμπραξης από την πλευρά της κυβέρνησης εφόσον αυτή δεν έχει οικουμενικό χαρακτήρα είναι το σκωπτικό σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά.

«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;» Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Βοσδογάνη, η οποία ωστόσο διευκρινίστηκε λίγη ώρα μετά την ανάρτησή της ότι εκφράζει αποκλειστικά και μόνο προσωπική άποψη και δεν πρέπει να συγχέονται τα προσωπικά με τα επαγγελματικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν προτάσεις, που θα αφορούν συνεργασία περιορισμένου βεληνεκούς ακόμη και σε επιμέρους θέματα, ενώ έχει ήδη διατυπωθεί ότι οι προτάσεις για συστράτευση της κυρίας Γεννηματά το καλοκαίρι αγνοήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά στην σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αναμένεται επίσημη πρόσκληση, η οποία θα συζητηθεί σε συλλογικό επίπεδο στην Χαριλάου Τρικούπη. Όπως λένε συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα δεν θα δεχθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Δυσαρέσκεια
Σφόδρα δυσαρεστημένοι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι στο ΠΑΣΟΚ, με τελευταία αφορμή τις δηλώσεις του για τις επιπτώσεις του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ είχαν προηγηθεί όσα είχε πει περί ανάγκης για πολιτική σταθερότητα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου. “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αναμείχθηκε στην πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI”.

Όπως εξήγησε, η παρέμβαση Παυλόπουλου είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, “εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του, γιατί έχει ψηφίσει το PSΙ” και είναι λανθασμένος ως ισχυρισμός γιατί όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.

“Ο ΠτΔ πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα”, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι το PSI πραγματοποιήθηκε το 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και με υπουργό Οικονομικών τον Ε. Βενιζέλο.

Και η Γεννηματά

Χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην κριτική για το PSI που ακούγεται κυρίως από τα χείλη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων από τη ΝΔ.

“Η χρηματοδότηση των ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την περίοδο 2010-2015 ανήλθε στα 98 δις ευρώ. Και με την ευκαιρία να υπενθυμίσω σε όσους έχουν αναγάγει το θέμα του PSI σε κυρίαρχο και εκεί αποδίδουν δήθεν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού ότι από το PSI τα ταμεία είχαν απώλειες 11,8 δις ευρώ και όχι 26 που ακούγεται από τους ίδιους και αντιστοιχεί σε χρηματοδότηση από το κράτος προς τα ταμεία για λιγότερο από ένα έτος””, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά, μιλώντας σε σχετική ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ.

Σημείωσε ακόμη με νόημα ότι “δεν βλέπω βέβαια να έχουν την ίδια “ευαισθησία” για τα δισεκατομμύρια που έχασαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυτές τις ημέρες, μέσω της εξαΰλωσης των μετοχών τους στις Ελληνικές Τράπεζες”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα