Στήριγμα στους βουλευτές αναζητά ο Αλ. Τσίπρας

Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί αύριο Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται για αύριο Τρίτη ενόψει της έναρξης της μαραθώνιας συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Επί της ουσίας, μετά το ναυάγια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται στους βουλευτές του σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές και να πετύχει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Θα έχει προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη η οποία και θα προετοιμάσει το έδαφος.

Πλέον ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με το δεύτερο πακέτο μέτρων και κυρίως με το ασφαλιστικό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει πως αν δρομολογηθούν όλες οι μνημονιακές απαιτήσεις το τέλος της τετραετίας θα βρει την κυβέρνηση με θετικό πρόσημο και ανάπτυξη. η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δοκιμάσουν στην κυριολεξία τις αντοχές τους, στην τελική ευθεία ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος τριετίας που λήγει σχεδόν με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας και επιτρέπει συνεπώς στους επιτελείς του Μαξίμου να ελπίζουν ότι μπορούν αν πιστωθούν ενδεχόμενο πέρασμα της χώρας σε ανάπτυξη.

Εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα πρέπει να κυρώσει η Βουλή το νέο πακέτο μέτρων που συνδέεται με την υποδόση του 1 δισ. Το πακέτο μόνο εύκολα μέτρα δεν περιέχει, με «δυσκολότερο» τα «κόκκινα», κυρίως επιχειρηματικά δάνεια και την πώλησή τους σε ξένα funds.

Ακολουθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών για τα οποία αν και η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση θα πρέπει να τα τρέξει άμεσα και πιθανότατα μέχρι τις γιορτές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα