Ένας Ζαχαρένιος ήρωας για μικρά αλλά και μεγάλα «παιδιά»

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ»

«Ένα βράδυ από εκείνα που κλείνεις τα μάτια και ονειρεύεσαι έναν κόσμο γεμάτο ευτυχία, πλημμυρισμένο από αγάπη… Με όνειρα “πασπαλισμένα” με ζάχαρη άχνη, όπως τα όνειρα που έκανα παιδί… Ένα τέτοιο βράδυ, γεννήθηκε ο Ρένος Ζαχαρένιος! Και ήταν τότε, που μου ψιθύρισε, “μαζί, να δημιουργήσουμε “Μια Ζαχαρένια Συνταγή”, που θ’ άλλαζε τον κόσμο”.. Αλήθεια, δε θα μπορούσα ν΄ αρνηθώ.. Και ξεκινήσαμε μαζί, ετούτο το ταξίδι…».

Κάπως έτσι περιγράφει τη γέννηση του χάρτινου ήρωα της η αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου που είναι η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή». Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ο Ρένος Ζαχαρένιος που είναι ένας ζαχαροπλάστης διαφορετικός από όσους ξέρουμε. Ζει στα σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;

«Όταν φτάσαμε στο τέλος και μπήκε η τελευταία τελεία, ο Ρένος Ζαχαρένιος, μου ψιθύρισε ότι στον κόσμο υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε σχολείο και δε θα αποκτήσουν ποτέ φίλους από τα σχολικά τους χρόνια. Είναι τα παιδιά που δίπλα στ’ όνομα τους, η λέξη ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ τα συνοδεύει. Τα παιδιά που εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους, τα παιδιά εκείνα που τα όνειρά τους, στοιβάχτηκαν σε μια φουσκωτή βάρκα, και ταξίδεψαν σε θάλασσες και κύματα, και όσα τα κατάφεραν, παιδιά ακόμα, σήμερα, ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.. Και μου είπε ότι θέλει, να πάει να τα συναντήσει…».

Όπως προαναφέρθηκε, συγγραφέας της «ζαχαρένιας συνταγής» είναι η αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και μέσα από τις 32 σελίδες της ιστορίας του Ρένου Ζαχαρένιου –για παιδιά και λίγο μεγαλύτερα… παιδιά–, σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με την υποστήριξη της ΕΡΤ, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Παρουσίαση με υψηλούς προσκαλεσμένους
Η παρουσίαση του βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 20:30 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 Αθήνα)

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι:

– Ιωάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

– Τζανέτος Φιλιππάκος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

– Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, υποστράτηγος – προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ελληνικής Αστυνομίας.

– Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΡΤ Α.Ε.

– Aλεσσάντρα Μορέλλι, επιχειρησιακή συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εξάλλου ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

exofylo_teliko_diorthomeno_new_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6265

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑΣ

IMG_6303

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑΣ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα