Επικριτικός ο Κυριάκος για το μεταναστευτικό

Στη Λέσβο βρέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση, αλλά και τις εγκαταστάσεις του hot spot  του νησιού. Η κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τα hot spots», δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως πως «η κατασκευή από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα».
Αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο προσφύγων στο Καρά Τεπέ και στην συνέχεια το αντίστοιχο κέντρο στην Μόρια. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους αρμοδίους, ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε στη Σκάλα Συκαμιάς, όπου συναντήθηκε με τις γιαγιάδες που προτάθηκαν για το Νομπέλ Ειρήνης. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης «ανέβασε» μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τις γιαγιάδες στο Twitter την οποία και συνόδευσε με το παρακάτω σχόλιο: «Με τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες». Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύει και ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σε ότι αφορά το ασφυκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση στη Ν.Δ. παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για εκλογές. Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους απεύχονται τέτοιο ενδεχόμενο.

Η διεύρυνση

Την ίδια ώρα σε πονοκέφαλο εξελίσσεται  η συζήτηση για το «άνοιγμα» του κόμματος στο κέντρο ή ακόμα και στις παρυφές της κεντροαριστεράς μέσω ενός καλέσματος για συστράτευση στην προοπτική της διατήρησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Οι δηλώσεις στελεχών που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι την ομαλή πορεία της χώρας περνά μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνταχθούν σε μια τέτοια προσπάθεια έχουν ενοχλήσει πολλούς στο εσωτερικό της Ν.Δ. Κάποιοι εκτιμούν ότι αν στη Ν.Δ. παρεισφρήσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του κόμματος.

Επιπλέον προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω αναφέροντας ότι είναι δύσκολη η «πολιτική συμβίωση» με στελέχη που προέρχονται από το αιώνια αντίπαλο κόμμα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και στελέχη που θα ήθελαν το άνοιγμα να πραγματοποιηθεί έτσι ώστε η Ν.Δ. να ενισχύσει τον ρόλο του μοναδικού εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της πιο αξιόπιστης δύναμης στην Ευρώπη. Κύριοι εκφραστές της άρνησης της διεύρυνσης του κόμματος είναι οι λεγόμενοι «δεξιοί» της ΝΔ και οι λεγόμενοι «λαϊκοί δεξιοί» που για όσους θυμούνται ήταν αντίθετοι και παλαιότερα στην συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε αυτοί ανήκουν και στην ομάδα των πλέον φανατικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ όλη την προηγούμενη δεκαετία.

Σε αντίθετο μήκος κύματος κινούνται στελέχη της «μητσοτακικής», «καραμανλικής» αλλά και «σαμαρικής» τάσης στο εσωτερικό της Ν.Δ. που εκτιμούν ότι όσα στελέχη που ανήκουν στο κέντρο επιθυμούν θα μπορούσαν να προσφέρουν «συνεργασία». Μια άλλη μερίδα βουλευτών υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα τέτοιο βήμα και θα πρέπει να εξαντληθεί ο διάλογος με τα στελέχη αυτά αλλά και τον ρόλο που θα έχουν στο κόμμα.

Πάντως όπως λένε συνεργάτες του νέου προέδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση μέχρι να ολοκληρωθεί το συνέδριο του κόμματος στις 15-17 Απριλίου οπότε και το θέμα θα τεθεί στην κρίση των συνέδρων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα