Άλλο η τάξη κι άλλο ο καθορισμός

«Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση και αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει», σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όταν ρωτήθηκε για την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι «είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της αξιολόγησης από τους εταίρους τονίζοντας πως αν καθυστερήσει θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα. «Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή».

Ερωτηθείσα για το ασφαλιστικό και τις αντιδράσεις που προκαλεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο εισπρακτικού χαρακτήρα, και όχι αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, που οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών.

 

Αναβολή λόγω αγροτών

 

Αναβολή για μία εβδομάδα παίρνουν οι συζητήσεις που είχαν προγραμματιστεί στα Περιφερειακά Συμβούλια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Αιτία, τα μπλόκα των αγροτών που καθιστούν πολύ δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα για όποιον θέλει να συμμετέχει στον διάλογο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προχωρούν οι διεργασίες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έχει προαναγγελθεί, έστω και αν δεν είναι λίγοι όσοι διαφωνούν και ζητούν ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η ευκαιρία να διαμορφώσουμε το πλέγμα των ιδεών με βάση τις οποίες θα κυριαρχήσουμε πολιτικά», είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ρίχνοντας τώρα το βάρος στις ιδέες και απαντώντας σε όσους προκρίνουν τη λύση του συνεδρίου ότι υπάρχει κίνδυνος ενός συνεδρίου μηχανισμών που δεν το χρειάζεται αυτή την στιγμή ο χώρος.

Ο ίδιος απηύθυνε νέο κάλεσμα στο Ποτάμι, σημειώνοντας ότι με πολλά στελέχη του, τους ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, μετά την ολοκλήρωση της συνεδριακής του διαδικασίας, να συζητήσουμε όλοι μαζί στην συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους κοινούς άξονες ενός Big Bang στο χώρο και την χώρα», είπε, κάνοντας λόγο και για την πρόταση της προοδευτικής δημοκρατικής συμπαράταξης, που θα περιγράφει την ασφαλή έξοδο από την κρίση και παράλληλα το όραμα για μία ισχυρή, μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον ευρύτερο χώρο και αγωνιούν για τα σημερινά αδιέξοδα. Απευθύνουν νέο κάλεσμα σε αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιστήμονες και άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και σε όσους νιώθουν αποκλεισμένους από τον πολιτικό διάλογο.

Παράλληλα, προγραμματίζουν ημερίδες και καταθέτουν προτάσεις επί παντός επιστητού, προκειμένου να αποκρούσουν τυχόν κριτική για ανέξοδη αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις. Αντίθετα, είναι εκείνοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που προκαλούν την κυβέρνηση να καταθέσει τις δικές της προτάσεις στο αγροτικό, το ασφαλιστικό, την Οικονομία κ.ο.κ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα